Certificatul de urbanism pentru mega-moschee, contestat in instanta: Nimeni in Romania nu il prigoneste pe Allah

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 17:58
5832 citiri
Certificatul de urbanism pentru mega-moschee, contestat in instanta: Nimeni in Romania nu il prigoneste pe Allah
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele executiv al Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a declarat joi ca va contesta in instanta certificatul de urbanism eliberat de Primaria Sectorului 1 pentru construirea unei moschei in Bucuresti.

"In calitate de deputat, voi contesta in instanta certificatul de urbanism eliberat de Primaria Sectorului 1. Cred ca ceea ce se intampla astazi in administatia locala, subiect de interes major pentru toti bucurestenii, trebuie tratat cu multa responsabilitate si luciditate", a spus Eugen Tomac, intr-o conferinta de presa la sediul partidului.

Sute de cruci cu mesajul "Crestinii nu vor megamoschee", in intersectiile din Bucuresti - s-a deschis dosar penal

Deputatul a precizat ca vineri va fi lansata "o ampla campanie de consultare" a cetatenilor din Sectorul 1. "Cred ca este foarte important ca decidentii, fie el prim-ministru sau primar interimar, sa tina cont si de punctul de vedere al cetatenilor", a adaugat el.

De asemenea, Tomac a anuntat ca va aduna semnaturi de la cetateni pentru actiunea in instanta. "Abordarea noastra e una lucida, avand in vedere ingrijorarile pe care le exprima populatia. Nu suntem impotriva nimanui, dar suntem preocupati de prezentul si viitorul Bucurestiului", a sustinut el.

Protest la Cotroceni fata de mega-moschee: Suntem crestini, nu permitem islamizarea tarii!

Eugen Tomac a subliniat ca Primaria Sectorului 1 nu are un edil care sa isi asume consecintele politice pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru ca este condusa de un primar interimar, Vasile Motoc, care "pare ca doarme si nu stie ce se intampla in primarie".

"Sunt convins ca toti cei care practica cultul musulman isi pot pastra credinta, dar nu cred ca in clipa de fata avem nevoie in Bucuresti de o megamoschee. Cred ca Primaria s-a grabit sa execute niste ordine, care nu tin de interesul bucurestenilor", a aratat el, explicand ca "nimeni in Romania nu il prigoneste pe Allah" si ca ii respecta pe toti musulmanii din Romania, insa momentul pentru construirea unei moschei, care sa fie loc de pelerinaj pentru musulmanii din toata Europa, este nepotrivit, avand in vedere contextul de securitate din vecinatatea Romaniei.

Pozitia Patriarhiei despre viitoarea moschee de la Bucuresti: Necesara, dar "mega" poate e prea mult

Primaria Sectorului 1 a eliberat, pe 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30, ca etapa premergatoare eliberarii autorizatiei de construire si a planului zonal.

Un pas inainte pentru mega-moscheea din Bucuresti - a fost eliberat certificatul de urbanism

"Certificatul de urbanism este un act de informare obligatoriu care nu da beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapa legala, premergatoare eliberarii autorizatiei de construire", metioneaza Primaria Sectorului 1, intr-un comunicat de presa.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...