Certificatul de urbanism pentru mega-moschee, contestat in instanta: Nimeni in Romania nu il prigoneste pe Allah

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 17:58
5599 citiri
Certificatul de urbanism pentru mega-moschee, contestat in instanta: Nimeni in Romania nu il prigoneste pe Allah

Presedintele executiv al Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a declarat joi ca va contesta in instanta certificatul de urbanism eliberat de Primaria Sectorului 1 pentru construirea unei moschei in Bucuresti.

"In calitate de deputat, voi contesta in instanta certificatul de urbanism eliberat de Primaria Sectorului 1. Cred ca ceea ce se intampla astazi in administatia locala, subiect de interes major pentru toti bucurestenii, trebuie tratat cu multa responsabilitate si luciditate", a spus Eugen Tomac, intr-o conferinta de presa la sediul partidului.

Sute de cruci cu mesajul "Crestinii nu vor megamoschee", in intersectiile din Bucuresti - s-a deschis dosar penal

Deputatul a precizat ca vineri va fi lansata "o ampla campanie de consultare" a cetatenilor din Sectorul 1. "Cred ca este foarte important ca decidentii, fie el prim-ministru sau primar interimar, sa tina cont si de punctul de vedere al cetatenilor", a adaugat el.

De asemenea, Tomac a anuntat ca va aduna semnaturi de la cetateni pentru actiunea in instanta. "Abordarea noastra e una lucida, avand in vedere ingrijorarile pe care le exprima populatia. Nu suntem impotriva nimanui, dar suntem preocupati de prezentul si viitorul Bucurestiului", a sustinut el.

Protest la Cotroceni fata de mega-moschee: Suntem crestini, nu permitem islamizarea tarii!

Eugen Tomac a subliniat ca Primaria Sectorului 1 nu are un edil care sa isi asume consecintele politice pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru ca este condusa de un primar interimar, Vasile Motoc, care "pare ca doarme si nu stie ce se intampla in primarie".

"Sunt convins ca toti cei care practica cultul musulman isi pot pastra credinta, dar nu cred ca in clipa de fata avem nevoie in Bucuresti de o megamoschee. Cred ca Primaria s-a grabit sa execute niste ordine, care nu tin de interesul bucurestenilor", a aratat el, explicand ca "nimeni in Romania nu il prigoneste pe Allah" si ca ii respecta pe toti musulmanii din Romania, insa momentul pentru construirea unei moschei, care sa fie loc de pelerinaj pentru musulmanii din toata Europa, este nepotrivit, avand in vedere contextul de securitate din vecinatatea Romaniei.

Pozitia Patriarhiei despre viitoarea moschee de la Bucuresti: Necesara, dar "mega" poate e prea mult

Primaria Sectorului 1 a eliberat, pe 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30, ca etapa premergatoare eliberarii autorizatiei de construire si a planului zonal.

Un pas inainte pentru mega-moscheea din Bucuresti - a fost eliberat certificatul de urbanism

"Certificatul de urbanism este un act de informare obligatoriu care nu da beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapa legala, premergatoare eliberarii autorizatiei de construire", metioneaza Primaria Sectorului 1, intr-un comunicat de presa.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: MEDIAFAX