Motiunea simpla a PSD impotriva lui Cristian Ghinea, dezbatuta luni de Camera Deputatilor. Votul va fi dat marti

Luni, 14 Iunie 2021, ora 09:22
1347 citiri
Motiunea simpla a PSD impotriva lui Cristian Ghinea, dezbatuta luni de Camera Deputatilor. Votul va fi dat marti

Camera Deputatilor va dezbate luni motiunea simpla depusa de PSD impotriva ministrului Cristian Ghinea, un vot in acest sens urmand a fi dat in cursul zilei de marti.

"Va fi dezbatuta luni de la ora 16.00, iar votul va fi marti, odata cu votul final din plenul de respingeri", a afirmat Orban, miercuri la Parlament.

"Opozitia a cautat sistematic sa intre in subiectul Planului National de Redresare si Rezilienta si opinia mea este ca folosesc acest instrument parlamentar, regulamentar, motiunea simpla, tocmai pentru a mai exprima puncte de vedere si critici, dupa parerea mea in mare parte nefundamentate, cu privire la PNRR", a adaugat presedintele Camerei Deputatilor.

PSD a depus miercuri, la Camera Deputatilor motiunea simpla impotriva ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene Cristian Ghinea pe tema Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Motiunea este intitulata "Cristian Ghinea, de la zero la abis!".

"Avem niste intrebari la domnul ministru Ghinea. De ce avem un program national facut de firme de consultanta incalcand legile din Romania? De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinatie cu dedicatie? De ce avem zero euro pentru irigatii? De ce firmele romanesti nu primesc niciun euro prin PNRR la capitolul granturi?", a declarat marti Marcel Ciolacu. Dan Barna a afirmat, marti seara, ca motiunea anuntata de PSD impotriva ministrului Cristian Ghinea este "un exercitiu de umflat muschii", intrucat social-democratii sunt cel mai putin indreptatii sa exprime nemultumiri.

"E un exercitiu de umflat muschii din partea PSD"

"E foarte caraghios ca PSD (...) a vazut programul inainte, si-au exprimat punte de vedere, o parte dintre ele au fost preluate. Sunt cel mai putin indreptatii sa exprime nemultumiri, dar...Opozitia trebuie sa faca exercitiul acesta al motiunii simple", a spus Barna, la TVR 1.

Acesta a precizat ca "in mod surprinzator au fost luati cumva in principal ministrii USR PLUS", la depunerea motiunilor simple.

"E un exercitiu de umflat muschii din partea PSD", a adaugat el.

Social-democratii au mai depus motiuni simple impotriva ministrilor Vlad Voiculescu, Claudiu Nasui si Adrian Oros. toate respinse de Parlament.

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: Ziare.com