Vicepreședinte PSD: „Dacă motivaţia ruperii Coaliției este programul Anghel Saligny, atunci ţin cu PNL”

Luni, 13 Septembrie 2021, ora 16:56
2951 citiri
Vicepreședinte PSD: „Dacă motivaţia ruperii Coaliției este programul Anghel Saligny, atunci ţin cu PNL”

Vicepreşedintele PSD Radu Moldovan, care conduce filiala Bistriţa-Năsăud a partidului şi este şi preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat luni, cu ocazia recepţiei unor lucrări de modernizare a DJ 172H, că dacă motivul ieşirii de la guvernare a USR PLUS este programul de investiţii „Anghel Saligny”, atunci el este de partea PNL.

Mai mult, liderul social-democrat l-a criticat pe preşedintele PNL, Ludovic Orban, în legătură cu poziţia faţă de USL, acuzându-l de ipocrizie.

„Dacă motivaţia ruperii alianţei este programul «Anghel Saligny», atunci ţin cu PNL. Dacă e altă motivaţie, atunci nu mă bag, pentru că nu ţine de mine.

Eu, dacă tot aţi pomenit USL-ul pe care îl înjură cu foarte multă ardoare domnul Orban în ultima perioadă, dar uită de băutele cu Dragnea pe care le făceau amândoi şi îşi schimbau gecile, cred că a fost o construcţie politică interesantă, care, din păcate, a eşuat. Dacă cei doi lideri, Victor Ponta şi Crin Antonescu, ştiau să îşi stăpânească orgoliile şi să se lase mai puţin influenţaţi, atunci lucrurile ar fi arătat altfel, era o majoritate care putea să reaşeze statul român atât din punct de vedere al descentralizării, regionalizării şi modernizării lui.

Mă deranjează ipocrizia unor lideri gen Ludovic Orban, care lingea, scârţâia, zgâria uşile să prindă un post de parlamentar pe listele USL şi astăzi dintr-o dată i s-a făcut greaţă despre acest subiect", a declarat Moldovan.

Radu Moldovan a adăugat că în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud se lucrează „deja de două săptămâni” la documentaţiile necesare pentru accesarea programului „Anghel Saligny” şi consideră că decizia Guvernului Cîţu, de a continua investiţiile de acest tip, este „una foarte bună".

„Colegii mei lucrează, deja de două săptămâni, la toate documentaţiile necesare pentru «Anghel Saligny» (...) Nu au apărut încă normele de aplicare a ordonanţei, dar aşteptăm cu mare interes şi eu cred că decizia Guvernului, de a continua proiectele de investiţii pentru comunităţile locale, este una foarte bună.

Chiar dacă e o întreagă dezbatere pe acest subiect, chiar dacă eu reprezint un partid de opoziţie, susţin cu toată tăria că proiectele de finanţare cu fonduri guvernamentale, care să vină complementar pentru a dezvolta comunităţile, acolo unde nu sunt fonduri europene îndestulătoare pentru infrastructură de apă, canal, drum, reţea de gaz, infrastructură şcolară, dispensar, infrastructură culturală, sunt foarte binevenite şi eu cred că decizia Guvernului este una foarte bună”, a spus liderul PSD Bistriţa-Năsăud.

Vicepreşedintele PSD a mai adăugat că speră ca programul „Anghel Saligny” să nu fie „o gogoaşă” şi „să nu rămână doar o poveste de campanie electorală internă politică”.

În ceea ce priveşte votarea moţiunii de cenzură, iniţiată de USR PLUS şi AUR, Radu Moldovan a spus că a participat la discuţiile interne din PSD pe acest subiect şi că este de acord ca acest lucru să nu se întâmple înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională.

Citeste si:
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia filialei de la Sectorul 3, a anunțat luni, 27 iunie, actualul lider al partidului Nicolae Ciucă. Potrivit lui...
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...