Vasile Dîncu anunță că PSD nu va vota un guvern minoritar: ”Nici nu vom pune o moţiune de cenzură fără să fim siguri că am putea să avem o majoritate”

Miercuri, 01 Septembrie 2021, ora 23:23
1912 citiri
Vasile Dîncu anunță că PSD nu va vota un guvern minoritar: ”Nici nu vom pune o moţiune de cenzură fără să fim siguri că am putea să avem o majoritate”
Vasile Dîncu a declarat că acest Guvern este un eşec al proiectului lui Klaus Iohannis FOTO Hepta

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat că social-democraţii nu vor vota un guvern minoritar şi nu vor depune o moţiune de cenzură fără a fi siguri că ar putea avea o majoritate pentru a da jos Guvernul. Referitor la demiterea lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei, Dîncu a susţinut că nu cred că a fost o decizie hazardată, ci un plan. "Eu cred că a avut garanţii din partea preşedintelui probabil că ar putea să existe un viitor pentru această demitere", a declarat el.

Vasile Dîncu a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că acest Guvern este un eşec al proiectului lui Klaus Iohannis.

"I-am anunţat din timp pe scandalagii de la Guvern că nu vom cădea în niciuna din capcanele care încearcă să ni se întindă în ultima perioadă. Adică, nu vom vota în niciun caz un guvern minoritar. Aşa ceva este exclus, nu vom face acest lucru. Nici nu vom pune o moţiune de cenzură, să mergem pe iluzii fără să fim siguri că am putea să avem o majoritate de care ai nevoie pentru a da jos Guvernul şi chiar dacă s-ar întâmpla aşa pentru că s-ar putea ca unii să ne promită că vor veni cu voturi pentru asta, nu vrem să îi dăm ocazia din nou domnului Iohannis să vină cu un nou proiect. Indiferent de ce se întâmplă, domnul Iohannis nu va desemna un prim-ministru PSD-ist, mai bine s-ar face un alt Guvern. E un eşec al proiectului preşedintelui Iohannis”, a declarat Dîncu.

El a susţinut că USR PLUS nu va pleca de la guvernare, coaliţia va continua şi "se vor căuta toate combinaţiile posibile pentru ca să nu existe un eşec total al acestui proiect al lui Klaus Iohannis”.

Dîncu a mai afirmat că probabil Florin Cîţu a avut anumite garanţii din partea preşedintelui Iohannis că ar putea exista un viitor pentru această demitere.

"Nu cred că a fost o decizie hazardată sau că a luat-o domnia sa emoţional sau aşa dintr-o dată. Eu cred că a avut garanţii din partea preşedintelui probabil că ar putea să existe un viitor pentru această demitere. Eu nu cred că a fost una necesară neapărat, cred că a fost una riscantă care pune guvernul domnului Cîţu într-o postură destul de proastă în ceea ce priveşte electoratul sau partidele de guvernare. Nici nu cred că a fost una luată peste noapte. E un plan”, a afirmat Dîncu.

El a declarat că Florin Cîţu încearcă să arate că este "omul providenţial al României".

"Cred că încearcă să arate că este omul providenţial al României şi prin aceste decizii îşi arată forţa de a conduce un partid cum este PNL, dar riscă să piardă şi PNL-ul foarte mult în sondaje, riscă să piardă tot electoratul”, a transmis Dîncu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vasile Dîncu, despre posibila retragere a lui Cătălin Cîrstoiu: ”Bucureştiul este mereu surprinzător”
Vasile Dîncu, despre posibila retragere a lui Cătălin Cîrstoiu: ”Bucureştiul este mereu surprinzător”
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat luni, 11 aprilie, că deocamdată candidatul PSD PNL la Primăria Capitalei este Cătălin Cîrstoiu, iar acesta are timp până...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Vasile Dincu PSD, #stelian ion, #remaniere ministri, #motiune PSD , #motiune PSD