Atentionare de calatorie pentru Ungaria, Serbia si Slovenia, din cauza ninsorilor

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 17:24

   

Atentionare de calatorie pentru Ungaria, Serbia si Slovenia, din cauza ninsorilor
Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani asupra conditiilor dificile de trafic de pe teritoriile Ungariei, Serbiei si Sloveniei, ca urmare a ninsorilor abundente inregistrate in ultimele 24 de ore.

Astfel, in Ungaria, circulatia rutiera a fost afectata in mod considerabil pe DN 43 Szeged - Nadlac, pe aria localitatii Apatfalva, unde sunt blocate peste 100 de autovehicule, dar si pe autostrada M43, a carei iesire spre Nadlac a fost inchisa de catre politie pentru a se evita un ambuteiaj suplimentar.

Coloana de masini pe autostrada se intinde pana la iesirea de pe M43 spre Totkomlos, iar pentru decongestionarea blocajului de pe raza localitatii Apatfalva, a fost creata o cale alternativa de circulatie spre punctul de trecere a frontierei romano-ungare de la Turnu.

In schimb, a fost reluata circulatia prin punctele de trecere a frontierei romano-ungare de la Cenad si Nadlac.

Informatii in timp real privind starea drumurilor pe teritoriul Ungariei pot fi obtinute telefonic apeland numarul 00361-336.2400, interior 0, sau accesand site-ul web www.utinform.hu.Blocaje rutiere in nordul si nord-estul Serbiei

Totodata, ca urmare a caderilor masive de zapada care au avut loc in Serbia in ultimele 30 de ore, au fost inregistrate blocaje de trafic, in special in regiunea Voivodinei (nord si nord-estul Serbiei), in zona oraselor Subotica si Novi Sad.

In prezent, principalele artere de circulatie sunt deschise traficului rutier, insa se inregistreaza blocaje pe anumite portiuni de drum. Prognoza meteo pe urmatoarele zile prevede continuarea ninsorilor si a viscolului, existand posibilitatea ingreunarii traficului si/sau aparitia unor blocaje.

Cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite sau sa limiteze tranzitul prin Serbia si sa se informeze anterior deplasarilor cu privire la conditiile de trafic.

Blocaje in Slovenia, la granite cu Italia, Croatia si Ungaria

Pe de alta parte, caderile de zapada de pe teritoriul Sloveniei, de sambata, dar si traficul foarte intens au provocat blocaje in zona de nord-vest, la granita cu Italia, precum si in partea de nord, in zona de granita cu Croatia si Ungaria, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Blocajele au fost inregistrate pe mai multe sectiuni ale autostrazii A1, care traverseaza Slovenia de la nord la sud, facand legatura cu Ungaria si Italia. De asemenea, traficul a fost blocat pe autostrada A5 - in zona Murska-Sobota, Levanda, in directia Maribor din cauza unui camion rasturnat.

In prezent, principalele autostrazi de pe teritoriul Sloveniei sunt deschise circulatiei, dar exista restrictii pentru autovehiculele grele/camioane. Traficul este ingreunat si poate dura mai mult decat in mod normal, cu blocaje posibile in special in cursul noptii.

Prognoza meteo pentru zilele urmatoare prevede continuarea ninsorilor si, in anumite zone, a viscolului, prin urmare pot sa mai apara situatii de blocare a traficului pe teritoriul Sloveniei.

Cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite sau sa limiteze tranzitul prin Slovenia, sa se informeze din timp asupra conditiilor de trafic si asupra datelor de contact ale misiunilor diplomatice ale Romaniei de pe traseu.

Codul galben de ninsori a fost prelungit. Luni ar putea ninge in Bucuresti

Meteo: Alegeri sub cod galben de ninsoare si viscol

Codul galben de ninsori emis de Administratia Nationala de Meteorologie a fost prelungit si pentru intervalul duminica noaptea - prima parte a zilei de luni, cand sunt asteptate precipitatii abundente in jumatatea de est a tarii. Astfel, in cursul noptii de duminica si pana luni la ora 11, vor mai fi precipitatii in jumatatea de est a tarii si izolat se vor acumula cantitati de peste 25 l/mp, anunta ANM.

Avertizarea este valabila in Bucuresti si judetele Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Galati, Vrancea, Covasna, Harghita, Brasov, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava, Botosani si partial in Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Sibiu si Valcea.

F.N.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8461 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor