MAE: Atentionare de calatorie pentru Republica Serbia. Cod rosu de ninsoare

Sambata, 09 Ianuarie 2021, ora 11:16
2829 citiri
MAE: Atentionare de calatorie pentru Republica Serbia. Cod rosu de ninsoare
FOTO Unsplash

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Republica Serbia ca autoritatile sarbe au emis coduri portocaliu si galben pentru conditii meteorologice severe in intervalul 9-10 ianuarie 2021.

Astfel, pentru ziua de sambata, 9 ianuarie, au fost emise coduri portocaliu si galben de ninsoare pentru regiunile Serbia de Sud-Vest, Serbia de Est, Serbia de Sud-Est si Kosovo si Metohija, fiind prognozate precipitatii ce pot determina depunerea unui strat de zapada mai mare de 10 cm, intr-un interval scurt de timp.

Pentru ziua de duminica, 10 ianuarie, au fost emise coduri portocaliu si galben de ninsori pentru intreg teritoriul Serbiei, cu depuneri mari de zapada in regiunile sudice, vestice si centrale.

In acest context, autoritatile sarbe avertizeaza asupra riscului de perturbare a circulatiei, inclusiv inchidere temporara a unor drumuri.

Potrivit MAE, informatii actualizate despre starea drumurilor se pot obtine accesand harta interactiva a administratiei locale a drumurilor: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/mapa-puteva-u-zimskom-periodu.

MAE reaminteste ca in Republica Serbia este obligatorie echiparea autoturismelor cu pneuri de iarna pentru acest anotimp.

Pentru informatii actualizate, pot fi consultate paginile de internet www.meteoalarm.rs si http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/RS-Serbia.html, precum si www.amss.org.rs, www.autozona.rs si www.putevi-srbije.rs.

In situatii de urgenta, pe teritoriul Republicii Serbia, pot fi apelate numerele de urgenta: +38111192 (politia), +38111193 (pompierii) si +38111194 (ambulanta), precum si +381111987 pentru asistenta auto.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Republica Serbia: +381113670361; +381113670798, precum si ale Consulatului General al Romaniei la Varset: +381013831099; +381013831199 si ale Consulatului General al Romaniei la Zajecar: +38119431717, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Belgrad: +38163319425 si telefonul de urgenta al Consulatului General al Romaniei la Varset: +381644584833, respectiv al Consulatului General al Romaniei la Zajecar: +381692799651.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://belgrad.mae.ro si www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iti poate salva viata!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Exercițiu militar de amploare desfășurat de Serbia la granița cu Kosovo. Ministrul Apărării de la Belgrad: ”Nimeni nu ne va umili”
Exercițiu militar de amploare desfășurat de Serbia la granița cu Kosovo. Ministrul Apărării de la Belgrad: ”Nimeni nu ne va umili”
După ce a condamnat miercuri, 17 aprilie, "unda verde" dată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru aderarea Kosovo la Consiliul Europei, Serbia a anunţat un exerciţiu militar de...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Serbia, #ninsoare, #cod rosu , #ninsori