Peste 330 de trenuri anulate din cauza ninsorii - CFR

Luni, 13 Februarie 2012, ora 19:09
1879 citiri
Peste 330 de trenuri anulate din cauza ninsorii - CFR
Foto: Arhiva

Peste 330 de trenuri au fost anulate in cursul zilei de luni din cauza conditiilor meteo nefavorabile, au anuntat oficialii din cadrul Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" SA.

"La aceasta ora, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, din cele 1.947 de trenuri inscrise in graficul de circulatie pe intreaga retea de cale ferata, au fost anulate 330 de trenuri, 7 linii de cale ferata sunt in continuare inchise si se actioneaza cu pluguri pentru deszapezire, iar pe 11 sectii circulatia feroviara este restrictionata (trenurile circula cu locomotive Diesel)", se arata intr-un comunicat al CFR remis, luni, Ziare.com.

Romania, in zapada - 300 de trenuri anulate, 45 de drumuri nationale inchise

Pe langa cele peste 330 de trenuri anulate, alte sapte linii feroviare sunt inchise - intre statiile Ploiesti si Urziceni, Bucuresti Sud si Oltenita, Urziceni si Slobozia, Faurei si Buzau, Giurgiu Nord si Videle, Alexandria si Zimnicea, Rosiori Est si Turnu Magurele.

De asemenea, pe 11 sectii circulatia feroviara este restrictionata: intre Buzau si Iasi (prin Tecuci), intre Ciulnita si Perisoru, intre Craiova si Calafat - Piatra Olt, intre Tecuci si Liesti, intre Tecuci si Liesti, intre Adjud si Buzau, intre Tecuci si Faurei, intre Faurei si Urziceni, intre Titu si Targoviste, intre Bucuresti si Golesti si intre Giurdgiu Nord si Gradistea.

Totodata, cinci trenuri inregistreaza intarzieri cuprinse intre 25 si 140 de minute: Bucuresti - Craiova, Bucuresti - Sibiu, Bucuresti - Budapesta, Bucuresti - Iasi si Bucuresti - Brasov.

Personalul feroviar activat va actiona, in functie de evolutia acestor fenomene meteorologice, cu utilaje speciale de interventie, in acest moment fiind pregatire pentru interventie 129 de utilaje feroviare, potrivit CFR.

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA recomanda pasagerilor ca in zilele in care este valabila atentionarea de cod portocaliu, sa calatoreasca numai daca este absolut necesar.

De asemenea, inainte de efectuarea oricarei calatorii sa solicite informatii despre trenurile anulate si despre intarzierile produse in traficul feroviar la statiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521.

Romania, in zapada - 68 de persoane au murit din cauza hipotermiei

CFR Calatori a mai anuntat, inca de luni dimineata, ca nu va mai vinde, in perioada 13-15 februarie, bilete de calatorie cu anticipatie in zonele afectate de atentionarea cod portocaliu, iar calatorii ai caror trenuri inregistreaza intarzieri vor primi integral contravaloarea biletelor pentru distanta neefectuata.

"Pasagerii pot efectua calatorii, fara plata diferentelor tarifare, la alte trenuri sau pe alte rute pentru care au bilete, in situatia in care apar modificari in circulatia trenurilor la care au bilete valabile. In trenuri se pot cumpara bilete la tarif de casa, in situatia in care calatorii nu au timp sa-si cumpere bilet din cauza modificarilor de circulatie", se arata in comunicatul CFR remis Ziare.com.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#trenuri anulate zapada, #CFR trenuri anulate zapada, #cod portocaliu ninsori, #Romania zapada trenuri , #ninsori