Fost agent de securitate, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea cu sălbăticie a unei prostituate românce

Sambata, 25 Septembrie 2021, ora 12:56
3919 citiri
Fost agent de securitate, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea cu sălbăticie a unei prostituate românce
”Noi avem proba faptului că Mihaela Miloiu voia să fugă, cu trei zile înainte să fie ucisă" FOTO Unsplash.com

Un fost lucrător la frontieră, Alexandre Verdure, a fost condamnat de către o curte cu juraţi, în apel, la Jura, la 30 de ani de închisoare - o pedeapsă mai dură decât în prima instanţă, cu privire la uciderea unei tinere prostituate românce în 2016, în Elveţia, relatează AFP.

Acest fost agent de securitate, care locuia la momentul faptelor la Mouthe, în Doubs, împreună cu partenera sa şi fiul său, a fost condamnat, în decembrie, la 20 de ani de închisoare, în prima instanţă.

Alexandre Verdure, în vârstă de 34 de ani, a susţinut în continuare că este nevinovat, în pofida faptului că a recunoscut că a transportat cadavrul victimei de la Sullens, în Elveţia, pentru a-l arunca în Pădurea Frasnois, în Jura, în Franţa.

Potrivit versiunii sale, acesta tocmai întreţinuse o relaţie intimă plătită cu Mihaela Miloiu, în vârstă de 18 ani, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016, la Sullens, când au venit doi bărbaţi.

Unul l-ar fi ameninţat, în timp ce celălalt omora tânăra. Cei doi i-ar fi ordonat, apoi, ”să facă ceea ce trebuie”.

Avocatul general Lionel Pascal consideră că niciun element al anchetei jandarmeriei ”nu permite acreditarea tezei unui omor comis de către proxeneţi şi că, din contră, totul îl acuză pe Alexandre Verdure”, în contextul în care numai ADN-ul acestuia a fost descoperit asupra victimei.

Proxeneţi nu aveau niciun interes să o omoare pe tânără, care reprezenta pentru ei ”o mană financiară importantă”, şi nu ar fi lăsat un martor în viaţă, subliniază el.

În schimb. ”Alexandre Verdure voia să facă să dispară, în mod sistematic, elemente de probă” precum arma crimei, hainele victimei şi telefonul mobil al acesteia.

"Asasinul a simţit nevoia să-şi transfere violenţa şi ura asupra altei femei”

”Omorând-o pe Mihaela, el a vrut să o facă pe partenera sa să plătească pentru infidelitatea sa”, potrivit avocatului general.

”Înşelarea (bărbatului) a redeschis o falie narcisică. El a avut nevoie să-şi transfere violenţa şi ura asupra altei femei”, a declarat el, subliniind asupra ”sălbăticiei crimei”.

Avocatul apărării, Sylvain Cormier, a denunţat o anchetă care ”s-a oprit când Alexandre Verdure a căzut pe mâna jandarmilor”.

”Noi avem proba faptului că Mihaela Miloiu voia să fugă, cu trei zile înainte să fie ucisă, şi că a fost înlocuită (cu altă tânără) în ziua dispariţiei sale”, a subliniat el, consistând asupra violenţei mari a proxeneţilor.

Avocatul părţilor civile s-a retras în a doua zi a procesului, după ce publicaţia Le Progrès a dezvăluit decesul tatălui victimei, cu care nu era la curent.

Mihaela Miloiu a rămas mult timp ”necunoscuta de la Frasnois”

Mihaela Miloiu, o adolescentă româncă atrasă de un ”lover boy” care a sedus-o şi apoi a pus-o să se prostitueze în Elveţia, a rămas mult timp ”necunoscuta de la Frasnois”.

Corpul nud al tinerei, ciuruit de 26 de lovituri de cuţit, a fost descoperit la 15 decembrie 2016 în Pădurea Frasnois, în Jura. Toate oasele feţei sale erau rupte, ceea ce a făcut-o de nerecunoscut.

La aproape un an de la moartea tinerei, anchetatori francezi şi eleveţieni au reuşit să o identifice pe tânără, căreia nimeni nu i-a semnalat dispariţia.

Acestia l-au descoprit până la urmă pe Alexandre Verdure după ce au verificat spitalele din sector. Bărbatul s-a dus la un spital, la 30 noiembrie 2016, pentru a-şi îngriji o rană la o mână.

Citește și:
"Va fi sfâșiat!" Pe Victor Pițurcă îl așteaptă zile grele la DNA, acolo unde reținut de aseară
"Va fi sfâșiat!" Pe Victor Pițurcă îl așteaptă zile grele la DNA, acolo unde reținut de aseară
Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal, a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în cursul nopții de luni, 30 ianuarie, într-un dosar privind...
Dani Alves, coleg de celulă în închisoare cu brazilianul Coutinho! Ce și-a cumpărat de la magazinul penitenciarului
Dani Alves, coleg de celulă în închisoare cu brazilianul Coutinho! Ce și-a cumpărat de la magazinul penitenciarului
Presa spaniolă scrie, sâmbătă, că fostul jucător al echipei FC Barcelona, Dani Alves, a primit, la intrarea în penitenciar, suma de 100 de euro pentru a putea face cumpărături de la...
Comentarii