Constanta: 76 de caini au fost eutanasiati cu clesti de fier

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 18:37
2535 citiri
Constanta: 76 de caini au fost eutanasiati cu clesti de fier
Foto: adevarul.ro

Cainii de la Biobaza din Constanta sunt ucisi cu bestialitate, 76 de animale fiind eutanasiate, joi dimineata, cu clesti de fier, sustine asociatia "Save The Dogs".

Sesizati, politistii au mers la fata locului, insa au fost tinuti la poarta mai bine de o ora de catre reprezentantii Biobazei, pe motiv ca este proprietate privata si au nevoie de mandat de perchezitie, noteaza Adevarul.

Angajatii Biobazei din Constanta au recunoscut insa ca, joi dimineata, au eutanasiat 76 de caini.

"Legea ne permite sa-i eutanasiem, daca la sapte zile de cand ii prindem pe strazi nu-i revendica nimeni. In Biobaza mai sunt acum 100 de caini", a declarat Mihai Purentea, administratorul Alfmob SRL, firma care detine Biobaza din Constanta.

Reprezentantii asociatiei "Save the Dogs", povestesc ca au vazut, joi dimineata, cum o persoana in alb eutanasia animalele cu clesti de fier printr-un gard.

"In momentul in care serul intra in corp, animalele simt o durere puternica", a declarat Laurentiu Vasilescu, de la asociatia "Save the Dogs".

Angajatii de la Biobaza nu recunosc insa acuzatiile care li se aduc si sustin ca procedura pe care o urmeaza este prevazuta de lege.

Reprezentantii Save the Dogs sustin ca au facut public un film, pe care l-au realizat la Constanta, la inceputul acestui an. Ei spun ca din imagini reiese cum angajatii unei firme de ecarisaj culeg de pe strazile orasului cainii fara stapan, ii urca in autospeciale, ca mai apoi sa-i omoare chiar in curtea institutiei.

#caini eutanasiati animale, #Biobaza Constanta acuzatii , #omor