Criminala de la metrou ar putea fi libera in cativa ani. Care sunt problemele din legislatie

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 17:24
5914 citiri
Criminala de la metrou ar putea fi libera in cativa ani. Care sunt problemele din legislatie
Foto: Politia Romana

Magdalena Serban, femeia care a impins, marti, doua fete in fata metroului, are probleme psihice evidente, avand o fixatie pentru tinere pe care le asociaza cu un dusman.

Expertul criminolog Dan Antonescu spune ca femeia are aceasta fixatie din cauza unei persoane care, in trecut, i-ar fi facut rau si, de aceea, isi asociaza victimele cu ea.

Magdalena Serban a fost transferata, joi, la Spitalul Penitenciar Jilava, unde ar putea fi internata.

Perioada in care aceasta va fi spitalizata se va stabili in urma diagnosticului.

Totusi, expertul spune ca femeia ar putea fi pusa din nou in libertate in cativa ani.

"Femeia avea probleme psihice recunoscute si se incercase un tratament. Ea a fost internata in Spania pentru o depresie cauzata - din ce am aflat din presa - de o denigrare facuta la adresa ei de catre o cunostinta. De aici, banuiesc eu, si fixatia facuta catre femei tinere.

Avem de-a face cu un tipar al victimelor: femei tinere cu o fizionomie probabil asemanatoare cu ceea ce avea in mintea ei referitor la un dusman", a spus specialistul pentru Digi24.

Criminologul povesteste ca mama femeii a incercat de curand sa isi interneze fiica intr-o unitate psihiatrica, insa nu a gasit intelegere din partea cadrelor medicale.

"Chiar mama ei a declarat ca a incercat acum doua luni sa o interneze, dar n-a gasit intelegere la cei care ar fi putut sa hotarasca o internare fortata, la cadrele medicale care ar fi putut sa o primeasca intr-o unitate spitaliceasca de profil si sa o supuna unui examen, unui tratament, in asa fel incat aceasta femeie sa nu devina un pericol pentru cei din jur", a spus Dan Antonescu.

La Jilava, Magdalena Serban va fi supusa unei expertize psihiatrice, in urma careia se va stabili un diagnostic.

Daca se dovedeste ca femeia nu avea discernamant cand a comis crima, aceasta va fi internata intr-o unitate specializata unde va fi pusa sub tratament, potrivit expertului.

"Acest tratament va dura foarte mult si nu se stie daca va avea efectul scontat. Daca se constata o ameliorare serioasa, e foarte posibil ca dupa cativa ani de tratament si supraveghere a ei sa fie pusa in libertate, dar cu obligatia din partea familiei de a o supraveghea, de a-i asigura medicatia si, in momentul in care ar observa ca iar apar dereglerari in comportament, ea sa fie internata din nou", a precizat Dan Antonescu.

Probleme de legislatie

Antonescu mai spune ca lipsa unui tratament adecvat este una dintre cauzele crimei, insa evoca si problemele prezente in legislatia din domeniu, potrivit careia omul cu probleme psihice trebuie sa isi dea acordul pentru a fi internat.

"Una e sa avem de-a face cu un om cu probleme psihice si el sa beneficieze de un tratament din partea sistemului sanitar si de o initiativa din partea familiei, care sa duca aceasta fiinta catre o unitate medicala, or ea n-a beneficiat de asa ceva.

Pana si in Codul Penal se spune ca, pentru a putea fi internat intr-o unitate medicala, un om cu probleme psihice trebuie sa-si dea acordul. Mi se pare o chestie extrem de ciudata.

Sunt probleme in legislatia in domeniu, in felul in care e aplicata, si mai ales sunt probleme cu numarul de paturi, locuri in astfel de unitati", a afirmat Dan Antonescu.

Citeste si

Salariu de „faraon". Șeful ASF primește lună de lună 16.000 de euro. În 12 luni încasează 16 salarii + bonusuri
Salariu de „faraon". Șeful ASF primește lună de lună 16.000 de euro. În 12 luni încasează 16 salarii + bonusuri
USR face scandal. Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei, în guvernul cu PNL, acuză actuala alianță de incompetență crasă. Motivul invocat în cazul de față: conducerea ASF. PSD...
Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
Tensiuni majore în USR: Elena Lasconi amenință cu demisia dacă nu are majoritate în Biroul Național. De asemenea, aceasta susține că nu poate candida la alegerile prezidențiale fără...
#criminala de la metrou internare, #criminala metrou transfer Jilava , #omor
  1. E cod roșu de caniculă! Bucureștiul și 5 județe din sud "se topesc" de cald
  2. Ce primește la schimb România pentru donarea sistemului PATRIOT?
  3. "Occidentul a provocat războiul din Ucraina", acuză Nigel Farage. Reacția secretarului Apărării, John Healey
  4. Rusia, avertisment pentru SUA. Planul lui Vladimir Putin, pe fondul conflictului din Ucraina
  5. Israel a bombardat un campus cu refugiați palestinieni din Gaza. Cel puţin 22 de oameni au fost ucişi
  6. Panică pe „Drumul Morții". Un autocar cu 59 de pasageri s-a răsturnat. Bilanțul accidentului FOTO
  7. Atac armat sinistru într-un supermarket din SUA. Trei oameni au fost uciși și 10 răniți
  8. Imperiul creat de Putin în toată lumea, imposibil de dărâmat: ”Aceasta este o relație fără sfârșit cu Rusia”
  9. Examenele naționale ar putea fi modificate pe ultima sută de metri: „Notele aparțin elevului și nu pot fi ascunse”
  10. Un faimos fizician britanic face o afirmație neașteptată: ”Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee” VIDEO