Macel in Dorobanti: Atacatorul a obtinut permisul de port arma cand nu era necesar aviz medical

Marti, 06 Martie 2012, ora 11:14
3405 citiri
Macel in Dorobanti: Atacatorul a obtinut permisul de port arma cand nu era necesar aviz medical
Foto: ziarelive.ro

In 2010, cand agentul de politie Gheorghe Vladan - care a impuscat mortal doua persoane si a ranit alte sase - a obtinut permis de port arma, nu era necesar avizul medical pentru eliberarea documentului, iar procurorii verifica aceasta situatie.

Politistul Gheorghe Vladan - sofer la Centrul medical de diagnostic si tratament Dr. N. Kretzulescu-Policlinica Ministerului Administratiei si Internelor - s-a aflat in luna ianuarie in concediu medical, doctorul prescriindu-i antidepresive, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

In 1 martie sotia politistului, Florina Vladan, a formulat o plangere la Politie, unde a comunicat faptul ca barbatul sau este detinator de arma de foc, spunand ca este amenintata de acesta. Femeia introdusese actiune de divort, la Judecatoria sectorului 4 Bucuresti, primul termen fiind stabilit pentru 7 martie.

Luni, 5 martie, in jurul orei 15.30, intr-o criza de gelozie, Gheorghe Vladan a intrat in coaforul unde sotia sa lucra. Casiera a incercat sa-l dea afara, iar politistul a scos pistolul pe care il purta la spate si i-a tras un glont in cap, femeia decedand pe loc.

Apoi politistul a tintit-o pe sotia sa, Florina, in care a tras trei focuri de arma, dupa care Gheorghe Vladan a continuat sa traga in celelate persoane din zona, ranind sase.

El ar fi tras zece gloante cu pistolul sau Glock de 9 milimetri, pe care il detinerea din luna octombrie 2010.

Procurorii reiau marti cercetarile

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, impreuna cu politistii Serviciului Omoruri din cadrul Politiei Capitalei, urmeaza sa reia marti cercetarea la fata locului pentru a stabili traseul gloantelor. Totodata inregistrarile video vor fi vizionate pentru a stabili cum s-au petrecut faptele lui Vladan, retinut sub acuzatiile de omor calificat si omor deosebit de grav.

Dupa ce a plecat din coafor, Vladan s-a dus in cladirea Transelectrica din apropiere, unde i-a pus paznicului pistolul pe masa, apoi l-a sunat pe fiul sau, spunandu-i ce a facut.

La randul sau, paznicul a sunat la 112, alertand autoritatile.

Vladan s-a predat, iar procurorii l-au audiat, apoi l-au dus la Institutul de Medicina Legala, pentru recoltare de probe, dupa ce politistul le-a spus ca i s-au recomandat de medic antidepresivele.

Luni noapte, politistul Gheorghe Vladan a fost readus la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiat, dupa ce i-au fost recoltate, luni seara, probe biologice la Institutul de Medicina Legala, pentru a se stabili daca se afla sub influenta alcoolului sau a drogurilor la momentul atacului armat.

Marti, pana la ora 3.00 a durat audierea, Vladan dand declaratie in fata anchetatorilor pe formular de inculpat, dupa care a fost dus in arestul Directiei cercetari penale, urmand ca marti procurorii sa propuna arestarea politistului.

Gheorghe Vladan va fi supus unei expertize prishiatrice in cursul zilei de marti, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", conform procedurii obligatorii intr-un caz de omor.

Potrivit lui Marius Iacob, agentul de politie a fost testat psihologic in anii 2007 si 2011, fiind declarat apt pentru a fi conducator auto la Ministerul Administratiei si Internelor.

Iacob a precizat ca Vladan detinea din octombrie 2010 un pistol Glock de 9 milimetri, achizitionat dintr-un magazin de specialitate, dupa ce primise permis de port arma. Dosarul in baza caruia politistului i-a fost eliberat permisul de port arma a fost solicitat de anchetatori de la Politia Romana.

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat, luni, ca "personajul" care a deschis focul la coaforul din complexul Perla este politist din 2007, angajat din sursa externa. "E un personaj, ca nu pot sa ii mai spun politist, din 2007, angajat din sursa externa. Astea sunt datele pana acum", a spus Berca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gheorghe Vladan, #atac coafor Dorobanti, #atacator Dorbanti, #macel Perla , #omor