Medicul Razvan Tranca a scapat de inchisoare

Joi, 26 Februarie 2009, ora 14:38
4943 citiri
Medicul Razvan Tranca a scapat de inchisoare
Foto: Libertatea

Medicul Razvan Tranca a fost condamnat, joi, la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru tentativa de omor.

El a fost achitat de acuzatia de viol. Magistratii il obliga pe medic sa plateasca fetei daune de 50.000 de lei si despagubiri materiale in valoare de 3524 de lei, informeaza NewsIn.

Decizia instantei poate fi atacata cu apel.

Procurorul care se ocupa de caz a cerut, la ultimul termen al procesului, de pe 5 februarie, ca medicul Razvan Tranca sa primeasca doua pedepse cu inchisoarea, atat pentru viol, cat si pentru tentativa de omor, asupra fostei lui paciente Andreea Mocanu, care il acuza ca, dupa ce a violat-o, a aruncat-o de la fereastra apartamentului sau.

La termenul de pe 5 februarie, avocatul Andreei Mocanu, Ion Ilie Iordachescu, a spus in fata instantei ca medicul nu a trecut testul poligraf, ceea ce arata ca este vinovat de viol si tentativa de omor. Din acest motiv, Iordachescu a cerut instantei sa il condamne pe Razvan Tranca atat pentru viol si tentativa de omor, infractiuni pentru care si Parchetul a cerut sa fie condamnat, cat si pentru intretinerea de relatii sexuale cu o minora.

Totodata, Iordachescu a cerut, in numele clientei sale, ca medicul sa ii plateasca despagubiri in valoare de 300.000 lei, din care 250,000 de lei ar reprezenta daune morale, iar 50.000 de lei, daune materiale constand in cheltuielile de spitalizare, recuperare si tratamentul efectuat de Andreea Mocanu dupa ce ar fi fost aruncata de la fereastra apartamentului lui Tranca.

Avocatul presupusei victime le-a mai spus judecatorilor ca, in cazul in care medicul nu va fi condamnat, va scadea credibilitatea medicilor, pentru ca parintii deja se intreaba daca mai pot avea incredere in medici si daca nu cumva fetele lor pot pati acelasi lucru.

De asemenea, reprezentantul Parchetului i-a spus judecatorului sa ii interzica lui Tranca sa isi mai exercite profesia de medic, sa dispuna arestarea preventiva a acestuia si sa il oblige sa ii plateasca daune morale si materiale Andreei Mocanu.

De cealalta parte, avocata lui Tranca, Alice Draghici, a cerut instantei sa il achite pe clientul sau pentru ca este nevinovat, el putand fi acuzat doar moral de relatia pe care ar fi avut-o cu taara sa pacienta. De asemenea, Draghici a spus ca "inculpatul nu poate fi obligat sa spuna adevarul", pentru ca isi reprezinta propria cauza. Ea a adaugat ca faptul ca Andreea Mocanu a trecut testul poligraf ar putea sa fie datorat unor calmante pe care tanara le-ar fi luat inainte sa fie testata.

Razvan Tranca, prezent in sala de judecata, s-a declarat nevinovat si le-a marturisit judecatorilor ca nu ar fi aruncat-o niciodata pe Andreea de la balcon, pentru ca a tinut la ea. El a mai spus ca vrea sa continue sa profeseze ca medic, pentru ca are copii de crescut si pentru ca intotdeauna a incercat sa isi ajute pacientii.

Medicul Razvan Tranca si Andreea Mocanu, fata care-l acuza ca a violat-o si a incercat s-o omoare aruncand-o de la fereastra casei sale, urmau sa fie testati cu detectorul de minciuni dupa ce reprezentantul Ministerului Public a cerut acest lucru la termenul din 12 decembrie 2008.

Tranca a fost trimis in judecata, in 27 martie 2007, pentru viol si tentativa de omor, dupa ce a fost acuzat ca ar fi violat-o si aruncat-o de la etajul sase pe Andreea Mocanu, care ii era pacienta.

Tranca a dat o singura declaratie, in care a sustinut ca avea o relatie amoroasa cu Andreea Mocanu inca din luna decembrie 2006, la aproximativ trei saptamani dupa ce o operase de apendicita. Potrivit acelei declaratii, Tranca a sustinut ca ar fi avut relatii sexuale cu minora de mai multe ori, in tot felul de locuri - in camerele de garda ale spitalului, in cabinetele medicale, intr-o garsoniera si in locuinta familiei Tranca.

Procurorii au aratat ca fata nu mai fusese niciodata in apartamentul sotilor Tranca. Mai mult, lista convorbirilor telefonice purtate intre cei doi si audierea unor martori au aratat ca medicul era cel care o suna, iar fata n-a ascuns niciodata aceste discutii cu cel care o operase in noiembrie de apendicita si urma sa-i inlature si o umflatura de la umarul stang. Cand parintii fetei erau in Romania, Andreea i-o dadea intotdeauna pe mama sa la telefon, deoarece Razvan Tranca pretindea ca suna pentru a explica ce acte sunt necesare (adeverinte etc.) pentru interventia chirurgicala. Din noiembrie 2006 si pana in momentul violului, chirurgul a sunat-o pe Andreea Mocanu de 25 de ori.

Razvan Tranca este acuzat ca ar fi aruncat-o, in seara de 15 februarie 2007, pe pacienta sa Andreea M., de pe balconul apartamentului familiei Tranca. Andreea Mocanu a scapat doar cu niste fracturi, iar pe 23 februarie a fost eliberata din spital, unde i s-a fixat o proteza, potrivit medicilor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proces Razvan Tranca, #Andreea Mocanu, #tentativa de omor , #omor