Presa de azi: Catuse pentru "pastorul" Placinta

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 08:13
5846 citiri
Presa de azi: Catuse pentru "pastorul" Placinta
Foto: Romania Libera

Fiul fostului ministru al Tineretului si Sportului, senatorul PD-L Sorina Placinta, a fost luni noapte protagonistul unui scandal de proportii. Se pare ca, dupa ce si-a batut prietena, Andrei Placinta a incercat sa o calce cu masina, iar in cele din urma a ranit un trecator care sarise in ajutorul fetei.

Acesta este acum acuzat de tentativa de omor, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, distrugere si talharie.

Subiectul, care tine prima pagina a ziarelor centrale de miercuri, este dezbatut in detaliu de jurnalisti. In timp ce 'Adevarul' scrie ca "fiul unui fost ministru este acuzat de tentativa de omor, talharie si tulburarea ordinii publice", 'Gandul' titreaza despre "cum ajunge, la 20 de ani, un fiu de fost ministru vedeta unui scandal national".

Despre "misterul din dosarul fiului senatoarei PD-L" vorbeste si 'Jurnalul National', care surpinde cateva din lucrurile care nu se leaga in dosarul in cauza.

'Puterea' aminteste, la randul sau, de "Beizadeaua Sorinei Placinta", care "a vrut sa omoare un om care l-a 'deranjat' cand isi batea prietena", iar 'Romania Libera' informeaza cum a ajuns in catuse "pastorul Placinta", facand referire la faptul ca acesta este slujitor al "Primei Biserici Ateiste" ("First Church of Atheism").

Adevarul: Fiul unui fost ministru, acuzat de tentativa de omor, talharie si tulburarea ordinii publice

Andrei Razvan Placinta, fiul senatorului PD-L Sorina Placinta, a fost retinut marti seara pentru tentativa de omor, talharie, distrugere si ultraj impotriva bunelor moravuri.

Tanarul in varsta de 20 de ani a dat cu masina peste un bucurestean pentru ca l-a impiedicat sa-si loveasca prietena. El a fost prins de un alt trecator care a facut uz de arma, scrie Adevarul.

Pe lista martorilor audiati marti seara de procurori a fost si mama agresorului, senatorul PD-L Sorina Placinta. Ea l-a scuzat in fata procurorilor, sugerand ca fiul sau ar fi actionat in legitima aparare.

"Andrei Razvan este un tanar responsabil de 20 de ani. In cazul in care vor fi demonstrate informatiile prezentate public, el va raspunde pentru ce s-a intamplat. Doar ancheta institutiilor abilitate poate stabili daca el a actionat in legitima aparare sau a comis o greseala", a spus senatorul PD-L Sorina Placinta.

Gandul: Cum ajunge, la 20 de ani, un fiu de fost ministru vedeta unui scandal national

Avocatul lui Andrei Placinta a declarat jurnalistilor, dupa retinerea clientului sau, ca ceea ce s-a intamplat, luni seara, nu reprezinta decat o cearta intre indragostiti, iar Parchetul "face prea mult caz" din aceasta.

Avocatul Daniel Oltean, a declarat, la iesirea din Parchet, ca nu exista probe care sa contureze infractiunea de tentativa de omor de care este acuzat Andrei Placinta si ca totul se rezuma la o cearta intre indragostiti, conform Gandul.

El a refuzat sa dea detalii, spunand ca ancheta este la inceput, insa a precizat ca spera ca instanta, tinand cont de contextul dat, sa nu emita mandat de arestare preventiva.

Jurnalul National: Mister in dosarul fiului senatoarei PD-L

Procurorii Serviciului Omoruri din Parchetul Capitalei mai au destule lucruri de lamurit in dosarul in care au dispus retinerea fiului senatoarei PD-L Sorina Placinta.

Unul dintre aspectele ramase inca neclare desi marti au fost audiate mai multe persoane prezente la locul incidentului este cel privind identitatea unuia dintre "trecatorii" care au sarit in ajutorul fetei. Mai exact, procurorii nu stiu inca cine este cel care a tras cu pistolul asupra lui Andrei Placinta.

"Existau niste indicii, niste semnalmente rezultate din declaratiile de martori, dar nu au dus la identificarea celui care a tras", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului Capitalei, procurorul Bogdan Staicu, citat de Jurnalul National.

Andrei Placinta va fi prezentat instantei, miercuri, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, dupa ce procurorii l-au retinut pentru 24 de ore.

Romania Libera: Catuse pentru "pastorul" Placinta

Incidentul de luni seara pare a fi doar punctul culminant al unui lung sir de scandaluri care l-au avut ca protagonist pe Andrei Placinta. Ziarul Monitorul de Vrancea (fiul senatoarei este originar din acest judet) a dezvaluit in numeroase randuri mai multe episoade urate din trecutul lui Andrei Placinta.

Astfel, a aparut informatia ca Andrei este slujitor al "Primei Biserici Ateiste" ("First Church of Atheism"). O asemenea organizatie, spun preotii, este o erezie deoarece ia in batjocura invatatura bisericeasca, fiind similara "bisericii" sataniste.

Andrei Razvan Placinta a obtinut, pe Internet, titlul de "pastor" al "Primei Biserici Ateiste" si oficiaza slujbe ateiste, luand astfel in ras religia crestina, potrivit Romania Libera.

"Prima Biserica Ateista" este, de fapt, o organizatie laica, dar care foloseste termeni religiosi. Membrii acestei asa-zise biserici jura sa elibereze lumea de credinta religioasa si "oficiaza" ceremonii ateiste la nunti si inmormantari.

Puterea: Beizadeaua Sorinei Placinta a vrut sa omoare un om care l-a "deranjat" cand isi batea prietena

Revenind la povestea intamplata luni seara, ziarul Puterea reitereaza cateva din momentele care l-au incatusat. Andrei Razvan Placinta se afla impreuna cu fosta sa prietena in zona Pietei Matache. Intre cei doi tineri a izbucnit un conflict verbal care a degenerat intr-o adevarata cearta care, la un moment dat, s-a transformat in violenta.

Beizadeaua a lovit-o cu pumnul peste fata pe prietena sa, iar fata, incercand sa scape, s-a refugiat in autoturismul Volkswagen, proprietate personala, parcat in apropiere. Andrei Placinta a urmarit-o si a incercat sa patrunda cu forta in masina. Nu a reusit, motiv pentru care a sarit pe capota masinii si a spart geamul lunetei. Tanara a inceput sa strige dupa ajutor, iar cativa trecatori s-au oprit pentru a interveni. Un barbat a sarit in ajutorul fetei si l-a pus pe fuga pe agresor.

Andrei Placinta a fugit pe jos si s-a urcat intr-un alt autoturism, un Renault Laguna, parcat de asemenea in apropiere. A introdus cheia in contact si a demarat in tromba, apropiindu-se spre locul in care se afla masina iubitei sale. L-a zarit pe barbatul care sarise in ajutor si, fara nici un fel de remuscare, l-a lovit in plin, trecand cu rotile autoturismului peste el. Masina s-a oprit abia cand victima se afla sub ea, intr-o pozitie care a blocat autoturismul prietenei sale.

A.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Sorina Placinta fiu scandal, #arest Andrei Placinta, #acuzatii Andrei Placinta , #omor
Comentarii
Poza ***UPSS***
***UPSS***
rank 5
Sorinei Placinta a vrut sa omoare un om care l-a "deranjat" cand isi batea prietena
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Avand in vedere faptul ca un om a fost calcat cu masina (?!) de un individ care se afla la volan, cred...