Procurorii cer inchisoare pe viata pentru criminala de la metrou. Femeia vrea factura daca plateste daune morale

Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 15:55
5254 citiri
Procurorii cer inchisoare pe viata pentru criminala de la metrou. Femeia vrea factura daca plateste daune morale
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii au cerut, la ultimul termen de judecata in procesul crimei de la metrou, inchisoare pe viata pentru Magdalena Serban, femeia acuzata ca a ucis o tanara aruncand-o in fata metroului. Serban a spus ca regreta ce a facut si ca vrea factura, daca va plati daune morale.

"Noi apreciem ca a actionat cu intentie, a prevazut urmarile. Va solicitam sa aveti in vedere criteriile generale. A savarsit actiunile contra vietii intr-o modalitate extrem de grava din care rezulta ferocitatea si cruzimea inculpatei.

Pe latura penala, noi solicitam pedeapsa in detentie de 10 ani pentru tentativa de omor. Pentru omor, solicitam condamnare cu detentie pe viata si pedepse accesorii", a precizat procurorul in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti.

La randul sau, in ultimul cuvant din proces, Magdalena Serban a spus in fata instantei ca si pentru ea a fost o trauma tragedia de la metrou si ca inca este socata.

"Regret faptele comise si luati in calcul boala de care sufar. Am fost la ospiciu si in Spania. As vrea ca tot ce platesc sa fie cu factura (referitor la daune morale cerute - n.red.), pentru ca eu sunt gestionara. Si acum sunt socata de ce s-a intamplat. Si sufar foarte mult si pentru mine este o trauma", a declarat Magdalena Serban.

Aparent pare normala, insa are tendinte de suicid sau de ucidere

In apararea sa, avocatul Magdalenei Serban a mentionat ca, desi femeia "pare normala", are nevoie de ajutor, pentru ca, in momentele de delir, are "tendinte de ucidere".

"Inculpata a avut o pozitie de regret si nu are antecedente penale. Luati in vedere ca raportul psihiatric spune ca discernamantul inculpatei era mult scazut. De asemenea, are si tulburare deliranta. Aparent pare normala, insa in momentele de delir are tendinte de suicid sau de ucidere.

Aceste persoane nu solicita ajutor, sunt aduse de familie. Mi-a spus ca regreta foarte mult ca nu lua tratament in perioada comiterii faptelor. Suntem de acord cu masura obligarii de tratament. In ceea ce priveste partea civila, este de acord sa plateasca daune materiale. Cu privire la daunele morale, va rugam sa le respingeti", a spus aparatorul Magdalenei Serban.

Iubitul fetei care a murit, dupa ce Magdalena Serban a impins-o, a declarat ca intampina greutati de cand ea nu mai e: "Aveam o relatie din 25 decembrie 2015 cu Alina. Eram foarte apropiati si locuiam impreuna la parintii mei. Urma sa ne casatorim. Ea participa la cheltuielile necesare casei. Viata mea a fost destul de grea dupa acest incident.

Am avut o stare destul de deteriorata si plangeam foarte des, dar am avut noroc cu prietenii si cei apropiati care au avut grija de mine". El ii cere Magdalenei Serban daune in valoare de 100.000 de euro.

Victima care a scapat inca merge la psiholog

Aparatorul Alexandrei Anne-Mary Costache, fata care a reusit sa se salveze, a spus ca tanara cere despagubiri materiale si morale, ea inca fiind consiliata psihologic.

"Solicitam sa obligati inculpata la plata de daune materiale, contravaloarea platilor pentru sedintele de psiho-terapie ale victimei, dar si pentru sedintele de psihoterapie care vor urma. Este nevoie de sedinte pe o durata indelungata. Are probleme de stres post-traumatic.

Psihologul care o consiliaza spune ca nu se pune problema in prezent a unei vindecari. Daca cineva apare brusc langa ea, ii creaza probleme. Despagubirile materiale sunt in cuantum de 12.000 de lei. Despagubirile morale sunt de 50.000 de euro", a spus avocatul.

Magdalena Serban, femeia acuzata ca a ucis o tanara aruncand-o in fata metroului la finalul lui 2017, a fost trimisa in judecata in urma cu cateva luni, in stare de arest preventiv, de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru infractiunile de omor calificat si tentativa de omor.

Magdalena Serban a fost arestata preventiv la finele anului 2017, pentru ca a impins doua tinere in fata metroului, una dintre acestea decedand in urma impactului cu trenul, cealalta reusind sa se salveze la timp. Femeia a fost supusa unei expertize psihiatrice, care s-a incheiat in luna februarie 2018. Expertiza psihiatrica efectuata Magdalenei Serban a dovedit ca aceasta poate raspunde penal, au precizat surse judiciare.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#criminala metrou inchisoare viata, #criminala metrou proces , #omor