Ziare.com

Vizita papei Francisc in Iasi s-a incheiat: A recitat din Eminescu si a salutat multimea in limba romana (Foto&video)

de Irina Olteanu
Sambata, 01 Iunie 2019, ora 19:15

   

Vizita papei Francisc in Iasi s-a incheiat: A recitat din Eminescu si a salutat multimea in limba romana (Foto&video)
Aproximativ 90 de mii de oameni au participat sambata dimineata la slujba Sfintei Liturghii de la Sanctuarul marian din Sumuleu-Ciuc, oficiata de papa Francisc.

Credinciosii au sosit in numar mare inca din primele ore ale diminetii, in ciuda ploii torentiale si a cetii dese.

Papa Francisc a ajuns la Sumuleu-Ciuc in jurul orei 11:00 si a mers cu papamobilul, construit la Uzinele Dacia, prin multime sa salute zecile de mii de credinciosi prezenti.

Dupa slujba de la Sumuleu-Ciuc, Suveranul Pontif a plecat spre Iasi, unde a ajuns in jurul orei 16:00. Acesta a vizitat Catedrala "Sfanta Maria Regina", unde a binecuvantat 800 de bolnavi, apoi a avut cateva intalniri cu mai multi tineri, la Palatul Culturii.

De pe scena din fata Palatului Culturii din Iasi, papa Francisc a tinut o predica, in care a facut apel la pace si dragoste si a recitat chiar versuri scrise de poetul Mihai Eminescu.

Numarul pelerinilor din Iasi care au participat la evenimentele ocazionate de vizita Papei Francisc a depasit 140.000.

Duminica, in a treia zi, Suveranul Pontif beatifica sapte eroi martiri pe Campia Libertatii de la Blaj, apoi pleaca din Romania, de pe Aeroportul International Sibiu, unde va avea loc un ceremonial de plecare.

Iata cum a decurs prima zi de vizita a Papei Francisc in Romania


Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante momente ale vizitei papei Francisc din Harghita si Iasi:

19:20 - Papa Francisc a plecat sambata seara de la Iasi. La plecare, Suveranul Pontif a salutat din nou multimea din papamobil, la fel ca la sosirea in piata, fiind ovationat si aplaudat de cei prezenti, iar ulterior a urcat intr-un autoturism Dacia Logan care il va transporta la aeroport.

19:15 - Vizita papei Francisc la Iasi a ajuns la final, acesta urmand sa plece la Bucuresti. Duminica, Suveranul Pontif este asteptat la Blaj.

18:40 - Papa Francisc si-a inceput predica de pe scena din fata Palatului Culturii din Iasi salutand oamenii in limba romana.

"Dragi frati si surori, buna seara!", a spus Papa Francisc.

In timpul discursului sau, Suveranul Pontif a facut apel la pace si dragoste si a recitat chiar versuri scrise de poetul Mihai Eminescu.

"Tinerii infloresc cand se simt iubiti. Toti inflorim cand ne simtim iubiti pentru ca iubirea prinde radacini si ne cheama sa ne infigem aceste radacini in viata celorlalti. Asa cum ne spun acele frumoase cuvinte ale poetului vostru national care dorea dulcii sale Romanii 'fii sai traiasca numai in fratie, ca a noptii stele'", a adaugat Suveranul Pontif, citat de Mediafax.

Puteti citi integral discursul papei Francisc aici.

18:20 - O copie dupa icoana Maicii Domnului de la Sanctuarul Marian de la Cacica a fost oferita in dar Papei Francisc, cu prilejul vizitei efectuate, sambata, la Iasi.

Episcopul Episcopiei Romano-Catolice din Iasi, Petru Gherghel, i-a inmanat icoana imediat dupa sosirea Suveranului Pontif in Piata Palatului Culturii, in semn de recunostinta, noteaza Agerpres.

"Primiti, va rugam, Sfinte Parinte, un act simbolic, acest act simbolic, icoana Maicii Domnului de la Cacica, spre sfanta aducere aminte si prinos de recunostinta! Din inima va multumim Sfinte Parinte Papa Francisc! Bine ati venit la noi acasa!", a spus episcopul Petru Gherghel.

17:45 - Papa Francisc a ajuns in piata din fata Palatului Culturii din Iasi, cu papamobilul, strabatand toate zonele in care se aflau pelerini, inainte de a ajunge pe scena de pe care se va adresa multimii.

Inainte de a ajunge pe scena a fost intampinat de patru copii orfani imbracati in port popular, relateaza News.ro.

17:35 - Suveranul Pontif a plecat de la Catedrala Catolica din Iasi si se indreapta catre Palatul Culturii, unde va avea intrevederi cu mai multi tineri.

17:31 - "Va multumesc tuturor celor care ii insotiti (pe cei bolnavi - n.r.), ca sunteti cu ei, si va multumesc voua bolnavilor ca duceti inainte boala. Acum, inainte de binecuvantare sa ne rugam impreuna la Preasfanta Fecioara Maria", a spus Suveranul Pontif in Catedrala "Sfanta Maria Regina".

Dupa ce a rostit rugaciunea impreuna cu credinciosii adunati in Catedrala, Papa a afirmat: "Va rog frumos sa va rugati si pentru mine".

17:30 - Momente emotionante s-au desfasurat in Catedrala Catolica din Iasi, unde Papa Francisc saluta cele peste 800 de persoane prezente in biserica: Suveranul Pontif a sarutat pe frunte si a binecuvantat copiii bolnavi.

Papa Francisc a dat jos lanturile care delimitau zona in care stateau bolnavii si batranii si, cu zambetul pe buze, a dat mana cu zeci de oameni. Apoi a urmat un moment de rugaciune al Suveranului Pontif, scrie Mediafax.

17:23 - Potrivit unor estimari oficiale, numarul pelerinilor din Iasi a crescut la 140.000, cu tot cu cei de pe traseele de deplasare.

17:07 - Numarul pelerinilor din Iasi care participa la evenimentele ocazionate de vizita Papei Francisc a ajuns la 100.000.

Potrivit evaluarii Comitetului Interministerial pentru Securitate "Vizita Papa Francisc 2019" la evenimentele publice ale Sanctitatii Sale de la Iasi si pe traseele de deplasare participa aproximativ 100.000 de pelerini, potrivit Mediafax.

16:55 - Mii de oameni l-au salutat si aplaudat pe Papa Francisc, sambata, la prima vizita in capitala Moldovei, acestia fiind prezenti pe trotuare pe tot traseul de la Aeroport la Episcopia Catolica unde a ajuns Suveranul Pontif.

16:20 - Papa Francisc a ajuns pe aeroportul din Iasi. Suveranul Pontif, insotit de episcopul Petru Gherghel, a fost intampinat pe aeroport de Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi, dar si de primarul municipiului, Mihai Chirica, iar de acolo a plecat cu un autoturism Dacia Logan spre Catedrala "Sfanta Maria Regina", unde se va intalni cu aproximativ 800 de batrani si bolnavi, potrivit Agerpres.

16:10 - Peste 70.000 de pelerini il asteapta in ploaie, la Iasi, pe Suveranul Pontif, in fata Palatului Culturii. Pelerinii continua sa vina in fata Palatului Culturii, multi dintre ei fiind din Republica Moldova, relateaza News.ro.14:50 - Zeci de mii de pelerini s-au strans deja in fata Palatului Culturii din Iasi si infrunta ploaia puternica in asteptarea papei Francisc. Ploaia torentiala cu grindina i-a surprins pe oamenii veniti din toate judetele din nord-estul Romaniei, dar si din Republica Moldova, ei neavand posibilitatea de a se adaposti. Organizatorii evenimentului de la Iasi au pus la dispozitia credinciosilor catolici pelerine de ploaie, care insa acestea nu au putut sa-i protejeze complet, informeaza Agerpres.

14:04 - In timp ce la Sumuleu-Ciuc a iesit soarele, la Iasi ploua torential.

14:00 - Si azi programul papei este destul de incarcat. Dupa slujba de Liturghie a mers la Manastirea de la Sumuleu-Ciuc, unde a servit masa, intr-un timp foarte scurt. Acum porneste catre elicopterul care il va duce la Iasi.

13:20 - Papa Francisc pleaca de la Sumuleu-Ciuc. Nu mai foloseste papamobilul, ci o Dacia Duster. Suveranul Pontif saluta din nou, la fel de zambitor, zecile de oameni prezenti.


Foto: Captura Facebook/Digifm


13:18 - Papa Francisc a daruit Trandafirul de aur Sanctuarului Marian de la Sumuleu Ciuc, in cadrul slujbei de Liturghie pe care a oficiat-o. Trandafirul de aur, simbol al Invierii Domnului Isus Hristos, este o distinctie din aur oferita de Suveranii Pontifi inca din secolul a XI-lea unor biserici, personalitati regale sau locuri de pelerinaj drept recunoastere a serviciilor aduse Bisericii Catolice, potrivit Mediafax.

12:50 - Credinciosii primesc Sfanta Impartasanie.

12:23 - "Cu bucurie si recunoscator lui Dumnezeu ma aflu astazi aici, impreuna cu voi, dragi frati si surori in acest indragit sanctuar marian, bogat in istorie si credinta, unde, ca fii, venim s-o intalnim pe Mama noastra si sa ne recunoastem ca frati. Sanctuarele, locuri aproape 'sacramentale' ale unei Biserici spital de campanie, pastreaza memoria poporului credincios care, in mijlocul necazurilor sale, nu oboseste in a cauta izvorul de apa vie de unde sa-si improspateze speranta. Sunt locuri de sarbatoare si de celebrare, de lacrimi si de implorare. Venim la picioarele Mamei, fara prea multe cuvinte, sa ne lasam priviti de ea si pentru ca ea, cu privirea ei, sa ne conduca la Acela care este 'Calea, Adevarul si Viata'. Nu am venit aici la intamplare, suntem pelerini", a afirmat Suveranul Pontif in mesajul de la Sumuleu Ciuc.

12:20 - Pelerinajul anual de la Sumuleu Ciuc apartine mostenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire traditiilor romanesti si unguresti deopotriva si este simbolul dialogului, al unitatii si al fraternitatii, a transmis Papa Francisc, sambata, in mesajul rostit la sanctuarul marian, potrivit Agerpres.

12:11 - Vesmantul purtat de papa Francisc in timpul Sfintei Liturghii de la Sanctuarul Marian din Sumuleu Ciuc a fost creat de Cristina Sabau-Trifu, artist plastic din Satu Mare, din stofa alba cu simboluri precum statuia Fecioarei Maria si turlele bisericii de la Sumuleu. Pe spatele hainei purtate de papa apare logo-ul vizitei Suveranului Pontif, "Sa mergem impreuna", informeaza Mediafax.

11:55 - A inceput Sfanta Liturghie sustinuta de papa Francisc.


Video: Ziare.com


11:50 - Pentru prima data dupa Al Doilea Razboi Mondial a fost scoasa din biserica franciscana statuia Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, informeaza Mediafax.

11:37 - Ploaia s-a oprit, iar la Sumuleu-Ciuc sunt prezenti acum in jur de 90.000 de oameni.


Foto: Captura Privesc.eu


11:14 - Papa Francisc a ajuns la Sumuleu-Ciuc. Suveranul Pontif se plimba cu papamobilul construit la Uzinele Dacia prin multime si ii saluta cu zambetul pe buze pe miile de zecile de mii de credinciosi prezenti.


Foto: Captura Privesc.eu


11:09 - Autoritatile anunta peste 80 de mii de oameni il asteapta pe papa Francisc.

11:05 - Premierul Viorica Dancila a ajuns la Sumuleu-Ciuc, insotita de ministrii Sorina Pintea, Eugen Teodorovici si de secretarul general al Guvernului Toni Grebla.

10:36 - 67 de persoane care participa la evenimentele de la Sumuleu Ciuc au avut nevoie de ingrijiri medicale. Dintre acestea, 36 sunt copii care au suferit diverse afectiuni medicale, generate de temperaturile scazute inregistrate in zona, informeaza News.ro.

10:19 - Sunt circa 40 de mii de oameni in acest moment la Sumuleu-Ciuc si continua sa vina in numar foarte mare.

09:34 - Papa Francisc a primit, pe Aeroportul Transilvania Targu Mures, de la prefectul de Mures, Mircea Dusa, distinctia Fibula de la Suseni, simbolul judetului, care reprezinta replica unei comori unice in lume, ce dateaza din Hallstattul timpuriu, prima Epoca a Fierului, informeaza Agerpres.

09:29 - In ciuda ploii torentiale, zeci de mii de oameni il asteapta pe papa Francisc la Sumuleu-Ciuc.


Foto: Captura Digi24


09:15 - Meteorologii au emis o atentionare cod portocaliu de vreme rea, valabila pana la ora 10:00, pentru judetele Harghita si Iasi. Sunt asteptate averse torentiale care vor cumula 35-45 l/mp si grindina de mici dimensiuni.

08:50 - Traficul rutier este restrictionat partial, sambata si duminica, la Miercurea Ciuc, Iasi si Blaj, pe timpul vizitei papei Francisc. Iata ce rute ocolitoare puteti folosi

08:25 - Avionul in care se afla Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul din Targu Mures. Suveranul Pontif a fost intampinat de prefectul judetului Mures, Mircea Dusa.

08:00 - Comitetul Interminiserial pentru "Securitate Vizita Papa Francisc" a analizat conditiile meteo si a decis ca aeronava care il va transporta pe Sanctitatea Sa sa aterizeze la Targu Mures, nu in judetul Bacau, cum era anuntat initial, informeaza News.ro.

"Schimbarea traseului nu afecteaza programul initial al papei Francisc care va ajunge la Sumuleu Ciuc si la Iasi la orele anuntate", a transmis Comitetul Interminiserial pentru Securitate "Vizita Papa Francisc".

Masuri sporite de securitate

In orasele pe care le viziteaza Suveranul Pontif sunt luate masuri sporite de securitate si s-au stabilit puncte de informare, puncte de acces pentru pelerini si puncte de prim-ajuntor, informeaza News.ro.

In Miercurea Ciuc vor fi instalate noua spitale mobile si puncte de prim-ajutor: in curtea Spitalului Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc; in Saua Sumuleului, la intersectia drumurilor spre localitatea Leliceni; in Saua Sumuleului, la intersectia drumurilor spre localitatea Pauleni-Ciuc; pe Dealul Sumuleului, la liziera padurii (4 spitale); in parcarea de langa Catedrala Franciscana din Sumuleu-Ciuc (doua spitale).

In Iasi vor fi amplasate patru spitale mobile si puncte de prim-ajutor: la Catedrala Catolica; in parcarea de langa Prefectura; pe strada Palat (in partea stanga a Palatului Culturii); pe strada Anastasie Panu (in partea dreapta a Palatului Culturii).

In amble orase, credinciosii sunt rugati sa nu fotografieze, sa nu filmeze de pe balcoanele, terasele, sau din ferestrele cladirilor adiacente si sa nu foloseasca drone.

Autoritatile au stabilit si o serie de obiecte interzise si obiecte permise pentru accesul in perimetrul securizat pentru intalnirea cu Sfantul Parinte papa Francisc de la Sumuleu-Ciuc:

Obiecte interzise: arme, obiecte ascutite sau contondente (ex. cutite, cuie, tevi metalice); obiecte care pot fi folosite pentru actiuni violente sau pentru tulburarea ordinii publice (pietre, bile, recipiente cu vopsea, aparatura sau instrumente care pot deranja fonic, ex. vuvuzele) etc.; obiecte pirotehnice: petarde, brichete, artificii etc.; arme de jucarie, imitatii ale armelor de foc, care pot fi confundate cu arme adevarate; bauturi alcoolice, droguri etc.; dispozitive cu lichid sub presiune (spray); dispozitive cu socuri electrice; substante cu efect iritant lacrimogen, paralizant sau incendiar.

Obiecte permise: scaun pliabil de mici dimensiuni; ceaiuri, sucuri, alimente neperisabile; umbrele de dimensiuni reduse (cu tija telescopica, nu tip "baston"); steaguri (cu suport din plastic, nu din lemn sau metal), pancarte ce reprezinta comunitatea de provenienta; radiouri de mici dimensiuni pentru ascultarea traducerii; aparate foto; carut transport nou-nascut, pe cat posibil pliabil.

De asemenea, in ambele orase au fost stabilite restrictii de circulatie, locuri speciale de parcare si trasee pe care pelerinii le pot urma pentru a ajunge in sectoarele special destinate spectatorilor la evenimentele publice ale Suveranului Pontif.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 26075 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
33 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce oameni frumosi il asteapta pe Papa Francisc! Mi-ar fi facut

placere sa fiu si eu cu ei. Dar eu pot sa-l vad pe Papa si la Vatican. In cateva ore cu Pendolino sunt la Roma. Pe care n-am mai vizitat-o de multa vreme.
Bucuria si linistea pe care o aduce Papa in inimile crestinilor catolici si ortodocsi, este fara pret. Asistati la un eveniment rar, fiti solidari intre voi si viata voastra va fi mai buna!

 
 

 

In spitalele instalate la Sumuleu Ciuc se va trata mai ales

iredentismul,cu medicamente aduse de la Vatican. Gratis !

 

Așa ceva ...

Cică La Șumuleu au fost vreo 90.000 de pelerini. Minciună. Dacă te uiți pe imagini, vezi vreo două Piețe Victoria din perioada de glorie a protestelor rezist. Deci vreo 700.000 de oameni, nu? 😂🙈🙈🙈🤣🤪😇✌️

Ehei tzaraveci-ule ...

Decat multi si prosti mai bine mai putini si buni. Nu numarul conteaza ci calitatea. Te-ai suparat ca a lipsit Floricica.

Bă, cand te duci la Dragnea cu pachet, să-i zici

Cum a adunat Papa 140000 de oameni fără minciuni și fără luat cu japca.
PS: nu uita sa cumperi niște alifie pentru Livache. Nu de alta, dar dacă scapa săpunul...

Sucemeai @01.06.2019, 12:43

Zici aveti ce meritati! "Saracie , prostie , si religie ! si sunteti foarte multumiti dupa cum se vede "mai au si pe DRRAK
nea 😀
Cum a reusit Penalul Porkar sa aduca 140 000 de camasi albe sa aduca la acest "miting"???
Mare ®®OM este acest Penal!
Sunt inca multi Manelisti sudisti ce ii sufla in baie !😀😮😂

Papa a recitat din Eminescu...Impărat si Proletar

Religia - o frază de danșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranța de răsplată,
După ce-amar muncirăți mizeri viața toată,
Ați mai purta osanda ca vita de la plug ?!

Credinciosii adunati au răspuns toti in cor Daaa !

,,Tinerii infloresc cand se simt iubiti.
Toti inflorim cand ne simtim iubiti,,
Retorica si propaganda sunt unele din armele religiei.
Iubirea nu are nici o legătură cu religia,credinta...
Multe religii s-au folosit de sentimentele umane
de bunătatea oamenilor.

Moskovici mai schimba placa,ii expirata!!!!

Ca si tine de altfel!!!!

E simplu - ziua 2

https://youtu.be/MutdboARSSk

 

Așa ceva ...

"Bai, feisbucilistilor, aifonistilor, corporatistilor, lautaristilor, useristilor etc. cum ar fi fost ca Papa sa spuna Tatal Nostru intr-o dugheana, singur, ca nu incăpea altcineva?! Ca o ardeați ca "Dumnezeu iubește lemnul si spatiile mici"…."
Mai mult, dacă se ducea prin Vaslui, oare nu era primit bine?!? Intreb, nu dau cu ...

Mai ram...toare pesediste

Bai printzovici gata "terminarati cu mandri ca suntem romanii, crsetini si europeni" acu' ca guzganul roshu Dragnea joaca table in statu' paralel cu Mazare si aratati iarasi ce sunteti: marlani, prost crescuti, inepti, lipsiti de bun simit, mitomani, posesori ai unui singur neuron si ala mucegait, mitocanii, da putinf, duhnind de prostie, mitocanie si marlanie. De fapt ce ne putem astepta de la shoboltii bolsevici ca tine si restul pezdistilor. Ia mai zi tu ca acu' v'o doua spatamani cum castiga pezdeaua cu peste 40% europarlamentarele si nu trece referendumul

Rau ai decazut, bai Spritule

Ti s-a dus Dragnea la parnaie, nu mai ai loc si nici glas sa postezi prostioare la articolele care vuiesc de "greaua pierdere a PSD-ului", si te-ai gasit sa scoti totusi capul in lume si sa comentezi pe alte subiecte ale zilei, cum ar fi vizita Papei. Numai ca si-aici iti dai in stamba, asa cum ai facut mereu la toate postarile tale de factura politica.

Jenant, Spritule. Foarte jenant. Nu te mai platesc aia de la PSD pe "politic"? Normal, s-a dus seful la puscarie, s-a inchis si contul. Si-apoi, nici mare branza n-ai facut pe-aici cu propaganda ta de doua parale. Niciun efect, nicio influenta asupra celorlalti, nicio salvare a sefului de la binemeritata parnaie. Te-au platit aia de pomana. Au stricat orzul pe gaste. Acum, dupa marele esec, te-au trecut de pe "politic" pe "social". Care-i mult mai prost platit. Sau poate ca postezi tu asa, din proprie initiativa, ca sa arati ca inca mai ai niste canini prin gura. Da' nu mai ai, Spritule. De fapt nici n-ai avut vreodata mai mult decat niste cioturi, dar acum chiar ca ti-au cazut deplorabil si cioturile alea.

Oricum, prieteneste ti-o spun, lasa oleaca postarile deoparte si gaseste-ti timp sa-ti pregatesti valiza aia cu lucruri intime si prsonale. Las-o acolo, langa usa, ca niciodata nu se stie ce vremuri grele ar putea sa vina. Vezi ca deja e jale mare, astia nu se multumesc ca l-au bagat pe Dragnea la parnaie, vor sa-i bage si pe complicii care au fost cu el in cardasie, care l-au sustinut sau care l-au pupat frecvent in dos. Deci daca vin aia de la Statul Paralel sa te ridice-n toiul noptii, tu sa ai valiza pregatita. Si fii barbat! Cativa ani trec repede si nici nu-i simti, mai ales daca nu ai obiceiul sa scapi sapunul pe jos, la baie.

Da' oricum, cat inca mai ai libertatea sa postezi pe-aici, spune-mi si mie mai Spritule clarvazatorule: cum ramane cu alea 40 la suta de voturi pentru PSD, pe care tu le preziceai cu tarie inainte de alegeri?

Intreb si io asa, pentru un prieten.

Si mai simplu - ziua 2

https://youtu.be/SmYQbNgTEOk

 

...

Vine limuzina să-l ia pe Papa de la aeroport. Soferu ia bagajele, le baga in portbagaj , Papa astepta si nu se urca;
Soferul: Sfintia Ta, va rog sa poftiti."
Papa: Stii fiule, pe mine nu ma lasa niciodata nimeni sa conduc masina… Lasă-mă de data asta tu, te rog.
-Sfintia ta, e imposibil. Mi-as pierde slujba.
-Te rog, si sa stii ca sunt extrem de generos…
Soferu pana la urma cedeaza. Papa la volan. Talpa. 120 Km la ora.
Soferu: -Sfintia Ta, va rog, putin mai usor, ne prinde politia.
Papa, nimic, baga tare. 160 Km/h. In spate, masina politiei, ding dong, ding dong.
Papa opreste si lasa geamul in jos. Vine politaiul, saluta, gura cascata… Se intoarce la masina de politie. Ia statia.
-Sunt 1435. Da-mi-l pe sefu…
-Care-i treaba, ba?
-Sefu, nu stiu ce sa fac. Am prins pe cineva cu 160 la ora.
-Arde-l.
-Nu cred ca pot, e tare.
-Cine e ba, primaru?
-Nuu, mai important.
-Un guvernator, senator ceva?
-Sefu, e mai tare!
-Cine ba?
-Cred ca-i Dumenzeu ca Papa-i conduce masina!

Poate invață și PSD cum se face un miting cu mulți oameni veniți de

Bună voie, nu aduși cu japca, in autocare. Celor de acolo Papa nu le-a promis nici mărire de pensii, nici scăparea de statul paralel 😁😁😁

 

Acum dupa ce ati fost bine manipulati si de religia catolica si cea

ortodoxa,BOR-ul cred ca-si freaca mainile de bucurie Pentru ei se anunta o perioada prospera Ortodoxsi sunt in toata lumea , deci un avion pt Umflatul Daniel este necesar , iar schimbarea mercedesurilor se impune Cotizatiile la Biserica vor creste Daniel vrea sa fie la acelasi nivel cu Papa , ba chiar sa-l si depaseasca , concurenta ....bat-o , vai Doamne iarta-ma

Si dupa aia cand isi dau seama ca au fost manipulati Romanii se ofuscheaza cum au facut si cu Iliescu si ceilalti care si-au batut joc de ei Pai , pina cand ????

 

Avatarul tau te demasca ca ai putea fi....Manelist Pisdist

Sudist cu populisme Bengoase a la Prinsul de Ferrentary!
Canta la alta masa Suciemei !

Iar avatarul tau demasca ca ai putea fii MOSKOVICI

.))))

Interesant

Sunt ortodox la fel ca majoritatea dintre voi, dar nu pot sa nu remarc ca Papa este foarte umil in Dacie in timp ce Preafericitul umbla numai in masini foarte scumpe.
Nu este cumva diferenta dintre umilinta si ipocrizie ?
Un Papa care refuza hotel de 5 stele, care zboara la economic, fara lanturi de aur la gat, fara moaste, pomeni, etc.
Jos palaria pentru cum intelege Papa sa se comporte .
Religia ortodoxa de astazi si-a format o imagine ca traieste din pomeni, nu se ocupa de educatie, traieste din pupat de moaste si lipsa de educatie a oamenilor sarmani, din slugarnicie in fata politicienilor si mai ales din intins mana.
Se pare ca protestantii (prin Calvin, Luther, s.a.m.d.) au fost o mana cereasca pentru catolici care au reusit astfel sa se reformeze cat de cat ! Spre deosebire de ortodoxi care nu au avut de-a lungul timpului nici o opozitie fata de coruptia din sanul bisericii, perpetuata pana in zilele noastre ! Este obligatoriu ca Biserica Ortodoxa sa se reformeze masiv daca vrea sa mai aiba un viitor !

 

@Gile. Ati facut un comentariu plin de bun simt. Si o critica

corecta a inapoierii de mentalitate a BOR-ului. Aveti toata dreptatea despre influenta protestantilor asupra catolicilor. Singurul razboi care a avut loc pe teritoriul Cenfederatiei Helvetice, a fost razboiul SonderBund, un razboi care a tinut 3 zile, intre catolici si protestanti. Acest "razboi" nu a facut nici o victima dar a deschis era unei paci eterne, a unei adevarate solidaritati confederale. Dupa acest "razboi, in care seara trupele catolice si protestante opreau ostilitatile si mancau impreuna supa de lapte (La Soupe de Kapellen) si se odihneau impreuna pana in dimineata urmatoare. Sfarsitul Sonderbund a insemnat inceptul dezvoltarii accelerate a Confederatiei.

Fie ca mana intinsa de Papa Francisc ortodocsilor romani sa constitue un semn de pace perpetua si de fraternitate crestina. Am o familie "mixta" si ma simt cat se poate de apropiat de discursul Papei Francisc.

Interesant

Sa nu uitam reforma bisericii pe care Calvin a facut-o in Geneva !

DRAGULUI GILE,

la romani, ca la romani: absenta internalizarii propriei valori a nascut provincialismul! Abasenta educarii propriei identitati, face ravagii comportamentale! Daniel nu este decat un alt profil al provincialismului gaunos, de aceasta data! Dar, sa nu uitam ca Papa Francisc provine din Ordinul Iezuitilor! Ei sunt superiori tuturor riturilor infratite in catolicism! Sunt, de departe, ELITA lor! Acest ordin, si astazi, a ramas loial lui Hristos! Ei n-au nevoie de kilograme de aur, la gat, si pietre pretioase infipte-n cruci, pentru a stii cine sunt si ce rol si-au asumat! Daniel, "a avut o copilarie grea", precum cardinalii si episcopii italieni! Apropos de asta, ce diferenta intre Robu si nemuritorul Gherghel de la Iasi! Gherghel, precum autosufiecientii episcopi si cardinali, italieni, de rit mafiot! Papa facea cu mana si el, din spate, in papamobil, facea cu mana! De parca despre el era vorba! Deci, colega, CALITATEA umana este rarisima! P.S. Comentatorii de la TVR m-au terminat! Titi Dinca, "nemuritorul", era penibil pana la greata! Minima sensibilitate la ce se intampla pe ecran, n-o avea! El trebuia sa se auda!De parca despre el era vorba! Cu niste cravatoaie din alta lume, cu un limbaj de lemn osificat, nu mai tacea! Se suprapunea pe textele din imagine, nu mai intelegeai nimic! O fatuca ce a inceput ieri transmisia, de dimineata, vorbea o romana de-ti venea sa spargi TV-ul! Imbracata ca la piata, cu un limbaj fals si inadecvat, incorect deseori, te dezgusta! De parca, in tot TVR-ul nu mai ai oameni pregatiti! Filologi, stiutori de religie si viata spirituala!!! Groaznica imagine a deprofesionalizarii!!! Atat de mici si meschini de te infiora tot spectacolul grotesc din studio!!! In rest, noroc ca OMUL sosit sa ne LUMINEZE, te face sa nu-i mai bagi in seama!!!

Urmeaza Iasi !

https://youtu.be/3RKxSgKhb9U

 

daca chirila,tompeasca si oana spellea nu e ,nimic nu e !

asta viziteaza numa unde a invins usereu,de ce nu da primaru cu raketa in norii de grindina sa se bucure sanctitatea sa de soare ?! asa o sa zica,ba am fost in romnia,dar toti erau plouati...deci pe cand nota de plata ?!

 

da domn primar de voluntari,actual viitor prezidentiabil de ce nu il

invita la volintiri,sa-i pupe lumea moashtele ?! de ce sa astepte sa dea coltu si sa-i care cu autobuzele tocma la vatican ?! sa vina lumea la voluntari ,la pupat moashte de pe acum,ca in toamna e electoralele !

 

comentariu la comentariu lu fota "sa nu ne temem sa mergem impreuna"

Dupa ce s-a terminat vacanta, invatatoarea ii intreaba ce fapte bune au facut in ea. Prima data il intreaba pe George. El raspunde:
-Am ajutat o batrnica sa treaca strada.
-Foarte bine! a raspuns invatatoarea. Dar tu, Marius ce fapte bune ai facut?
-L-am ajutat pe George sa treaca batranica strada.
-Foarte bine! Dar tu, Bula, ce fapte bune ai savarsit?
-I-am ajutat pe George si pe Marius sa treaca batranica strada.
-Bine,bine da' de ce o fast nevoie de atatia pentru a trece o biata batranica strada.
-Pentru ca batranica astepta autobuzul si nu vroia sa treaca strada.
cam asta-i cu marsu fortat spre capitalismu-comunistoid !

 

atentie mare sa nu trimita duamna dan galeriile,sa aiba motiv jandar

daca se aude alee,aleee toti catolicii sa se indrepte rapid si fara panica spre usile de evacuare !
Fie vreme buna, fie vreme rea, Caini pana la moarte si dincolo de ea! Refren: Ale, Ale, Aleooo,suntem spartanii lu bobo !

 

Interesant

S-a mai terminat o zi din vizita Papei in Romania !
A fost ceva unic !
Ne-auzim maine in a treia zi a vizitei !

https://youtu.be/J88gi7f584E

 

Sa va povestesc o intamplare.

Eram,cu ceva ani in urma,in concediu "acasa",in Maramuresul atat de drag.
Ne hotaram,mai multe cunostinte,sa o pornim spre hramul bisericii din Barsana.
Acum,trebuie sa va spun ca este intr-un peisaj care pare desprins dintr-o poveste.
Ploua cu galeata,trecand prin mici sate pitoresti,serpuitoare,ne-am dat chiar jos din masina,cu grija de a nu o lua la vale.
Ajungem.
Deasupra bisericii,hat in inaltul cerului,incepe sa se limpezeasca atmosfera,se raspandeste un soi de cerc,tot mai mare ,e soare,e cald,se usuca rapid pajistea si colinele din jur.
Stateai si nu-ti venea sa crezi.
Ne-a insotit soarele pe toata durata,ba chiar si la sarmalele impartite catre sfarsit.
si mai era un izvor cu o apa vie,ce mai!
Drumul spre intoarcere in oras l-am facut pe ploaia care tot mai puternica,ne-a facut sa optam pentru alta ruta.
E adevarul.
Mi-am amintit vazand ca si la Iasi vremea s-a indurat.

 

Se vede ca ai talent.Poate ar trebui sa scrii carti religioase

sau basme pentru copii Daca inspiratia i-ti vine din Vodca, ca lui N.Stanescu , atentie la ficat
Trimite publicatiile tale la Dancila sigur vor fi promovate si mai mergi pe la gradina zoologica

 


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor