Dosar penal la un centru privat de dializa din Bucuresti, unde 15 oameni au murit de coronavirus

Joi, 28 Mai 2020, ora 14:58
4413 citiri
Dosar penal la un centru privat de dializa din Bucuresti, unde 15 oameni au murit de coronavirus
Foto: Arhiva Ziare.com

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 a deschis un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor in cazul unei unitati medicale din Capitala.

Procurorii au transmis ca in aceasta unitate s-au infectat cu noul coronavirus 74 de persoane, din care 15 au murit.

Potrivit unor surse, este vorba despre un centru privat de dializa din Bucuresti, Diaverum, care a si fost amendat de inspectorii sanitari cu 30.000 de lei in luna martie, dupa ce aici au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19.

"Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti a fost inregistrat, la data de 27.05.2020, dosarul penal cu nr. 4272/P/2020, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor prev. de art.352 alin.2 si 5 din C.P.

In fapt, s-a retinut ca o unitate medicala din Bucuresti nu a respectat masurile dispuse de autoritati in vederea prevenirii si limitarii efectelor epidemiei noului coronavirus, fapt care a condus la infectarea cu COVID 19 a unui numar de 74 de persoane, dintre care 15 au decedat.

Urmare a sesizarii inregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lamuririi aspectelor sesizate", se arata intr-un comunicat de presa al parchetului.

#dosar penal centru dializa Bucuresti , #Parchet