Familia Dragnea si ferma de porci: Procurorii au pus sechestru de 15 milioane de lei pe 42 de imobile in acest dosar

Vineri, 11 August 2017, ora 18:27
6452 citiri
Familia Dragnea si ferma de porci: Procurorii au pus sechestru de 15 milioane de lei pe 42 de imobile in acest dosar
Foto: Arhiva Hepta.ro

Procurorii Parchetului General au pus sechestru pe 42 de imobile, evaluate la peste 15 milioane de lei, in dosarul de evaziune in care e vizata si ferma de porci cu legaturi cu fiul lui Dragnea.

Intr-un comunicat al Ministerului Public remis vineri Ziare.com se arata ca, in continuarea cercetarilor in dosarul privind evaziunea fiscala, politisti din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice - Politia Sectorului 1 au ridicat ca urmare a perchezitiilor efectuate o serie de documente contabile.

De asemenea, mai precizeaza Parchetul, in contabilitatea firmelor perchezitionate s-au facut "cheltuieli nereale, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, imprejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei", faptele fiind produse in perioada 2010-2016.

"In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus instituirea de masuri asiguratorii asupra a 42 de imobile evaluate la valoarea de 15.068.000 lei, precum si asupra unor conturi bancare, in special cele apartinand societatilor comerciale", mai transmite Parchetul.

In plus, se mai arata ca, joi, au fost audiate 60 de persoane - suspecti sau martori -, iar dintre acestea "au fost retinute 9 persoane, fata de 8 fiind dispusa de catre procurori masura preventiva a controlului judiciar".

Printre cele 9 persoane retinute s-a numarat si Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci detinuta de fiul liderului PSD Liviu Dragnea. Dragne a fost insa eliberat, vineri, din arestul Politiei Capitalei si plasat sub control judiciar.

Citeste si alte detalii despre descinderi si despre firma de porci a fiului lui Dragnea:

F.N.

#sechestru dosar ferma porci Dragnea, #prejudiciu dosar ferma porci Dragnea, #evaziune fiscala ferma porci Dragnea , #Parchet