Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Semnificatia nominalizarii sefilor de Parchete

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 10:52
4983 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Semnificatia nominalizarii sefilor de Parchete

Suntem in plina comedie judiciara. Toata tara a vazut la televizor ca propunerile de procurori sefi, Tiberiu Nitu si Ioan Irimie, sunt de panarama, ca n-ar fi buni nici de diriginti la scoli profesionale si totusi, ministrul Pivniceru ii trimite plocon presedintelui Basescu, pentru a-i inlocui pe Daniel Morar si Codruta Kovesi.

Si motivatia e de tot rasul, ar fi valabila tot la scoala de ucenici: "intervievatorii trebuie sa mentina un usor ton de conversatie si sa creeze o atmosfera cat mai relaxata".

Or, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei, "in cadrul celor doua interviuri din Sectia de procurori a CSM, unii dintre membri au actionat in mod neprofesionist si au avut, contrar tehnicii de interviu, accente pronuntate de rigiditate si de autoritarism".

"Unii dintre intervievatori au folosit in cursul interviului un ton inchizitorial, total inadecvat unui interviu la care participa magistrati, ceea ce a condus la alterarea semnificativa a climatului de comunicare".

"Totodata, au fost adresate intrebari 'in cascada', confuze sau nerelevante, au fost formulate intrebari 'inchise' (cu raspuns de tipul da sau nu, care a fost solicitat chiar si in mod expres), unele dintre acestea fiind repetate cu obstinatie, dar si intrebari orientate, insinuante".

Adica, profesorii de la scoala profesionala au speriat elevii cu intrebari capcana! Mare e gradina justitiei!

Altele trebuie sa fie explicatiile acestor propuneri, trimise presedintelui Basescu.

Odata cu desemnarea si obtinerea confirmarii in Parlament a Guvernului Ponta, USL a ramas fara munitie. Fara munitia "jos Basescu", ca alta nu a produs.

Cum este de presupus ca FMI si UE il vor trimite la plimbare pe Victor Ponta, pentru neindeplinirea prevederilor precedentului acord cu FMI si a celor 11 puncte din lista lui Barroso, USL va avea o grava problema de a explica electoratului care l-a votat de ce nu-si onoreaza promisiunile din campania electorala. Ca fara binecuvantarea FMI, BM si UE, adio imprumuturi la costuri rezonabile. Iar cele nerezonabile ne trimit exact in situatia Greciei.

Si atunci, ce si-au zis strategii USL. Nu trebuie sa scapam din mana "munitia" Basescu. Care este in stare sa taca, pentru ca raspunderea este acum a Guvernului.

Ii trimitem asadar propunerile de sefi de Parchete-papagali, nu le semneaza, iar noi sarim cu gura: "v-am spus ca Basescu si-a aservit parchetele, CSM, CCR, ICCJ si ce-o mai fi, iata ca se confirma ce-am spus noi".

Cei care au vazut prestatia celor doi procurori stiu de ce refuza Basescu, dar nu si cele 4,5 milioane de votanti USL care nu se incurca in astfel de subtilitati.

In al doilea rand, se aude ca Nelu Iordache, regele asfalturilor, ar fi dat o declaratie bomba, prin care incrimineaza elita politica a Romaniei, ca s-ar fi dedulcit la mite substantiale, pentru acordarea de contracte din fonduri publice. Ei bine, o asa bomba nu trebuie sa ajunga la urechile votantilor USL.

Sunt, probabil, multe alte dosare in curs, de-ar fi sa le amintim doar pe acelea ale baronului Dragnea von Teleorman. Daniel Morar, actualmente seful Parchetului General, trebuie sa paraseasca urgent postul, inainte ca dosarele sa devina ireversibile, prin trimiterea in instanta. Sau dosarele lui Voiculescu, ori ale altor sefi din USL.

In al treilea rand, Crin Antonescu nu s-a consolat deloc cu ideea ca trebuie sa mai astepte doi ani, inainte de a lua in primire palatul Cotroceni. Dar daca prietenii politici de la PSD se razgandesc si gasesc alt candidat la presedintie? Pe Oprescu, de-o pilda.

O suspendare a lui Basescu, cum a si previzionat Radu Stroe in sedinta de guvern de joi, este bine venita. Mai uita populatia de promisiunile de campanie, neonorate de catre USL. Iar Antonescu ajunge la Cotroceni in primavara, odata cu inflorirea liliacului.

Ce va face Traian Basescu? Va refuza candidaturile propuse de catre ministrul justitiei. Oricum, CSM le daduse aviz negativ.

Urmeaza alte propuneri, probabil si mai putin acceptabile, iar in caz de al doilea refuz, drumul suspendarii presedintelui este deschis. Mai ramane avizul CCR, dar acuzatia ca Basescu si-a subordonat si CCR este pe teava.

Cam acestea trebuie sa fie calculele pe care si le-au facut strategii USL, Voiculescu, Antonescu, Hrebenciuc &co.

Nu-mi imaginez ca Victor Ponta nu e la curent si nu s-a consultat cu Mona Pivniceru. Doar ca o face pe mironosita, fecioara neprihanita si neatinsa de perversiunile politicii dambovitene. Vai! Ce priviri feciorelnice aruncate peste cap!

Indiferent cate invarteli politicianiste ar proiecta papusarii din umbra, votantii USL asteapta sa li se umple burtile. Si nu cu circ de trei parale.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sefi Parchete Basescu, #propuneri sefi Parchete , #Parchet
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Iar a aparut Vlaston cu aberatiile sale comuniste?