Ion Caramitru, audiat la Parchetul General

Joi, 23 Februarie 2017, ora 09:27
4908 citiri
Ion Caramitru, audiat la Parchetul General
Foto: TNB

Actorul Ion Caramitru, care este directorul Teatrului National Bucuresti, s-a dus, joi dimineata, la Parchetul General, unde este audiat in calitate de martor in Dosarul Revolutiei.

Alaturi de Mircea Dinescu, Ion Caramitru a anuntat la Televiziuna Romana caderea regimului comunist si, ulterior, a fost membru al Biroului Executiv al Consiliului Frontului Salvarii Nationale, primul for de conducere a tarii dupa Revolutie.

Este a treia oara cand Caramitru da declaratii la Parchet pe acest subiect.

"La cerere am facut declaratii cand generalul Voinea ancheta aceste dosare si acum sunt chemat tot pe tema asta, de cand s-au redeschis dosarele", a spus celebrul actor la intrarea la Parchet.

In noiembrie 2016, procurorii militari care se ocupa de Dosarul Revolutiei au dispus extinderea urmaririi penale pentru crime impotriva umanitatii.

Anchetatorii spun ca au in vedere "noua conducere politica si militara" instaurata dupa 22 decembrie 1989.

Extinderea urmaririi penale s-a facut "in rem", adica asupra faptei, nu asupra unor persoane.

"Din actele dosarului rezulta ca, pentru pastrarea puterii, prin actiunile desfasurate si masurile dispuse, noua conducere politica si militara instaurata dupa data de 22.12.1989 a determinat uciderea, ranirea prin impuscare, vatamarea integritatii fizice si psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui numar mare de persoane, fapte care se circumscriu conditiilor de tipicitate ale infractiunii contra umanitatii", se arata in comunicatul Ministerului Public de la acea data.

#Caramitru audiat Parchet Dosarul Revolutiei , #Parchet