Parchetul General a analizat modificarile la Codul Penal aduse de ministrul Justitiei: Sunt oportune, cu mici observatii

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 14:30
3217 citiri
Parchetul General a analizat modificarile la Codul Penal aduse de ministrul Justitiei: Sunt oportune, cu mici observatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Parchetul General a analizat modificarile propuse la Codul Penal de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si a ajuns la concluzia ca sunt oportune.

"Ministerul Public apreciaza propunerile facute de Ministerul Justitiei ca fiind oportune si in acord cu deciziile Curtii Constitutionale", anunta procurorii de la Inalta Curte intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Astfel, Parchetul General "a formulat un punct de vedere ce contine observatii preponderent de tehnica legislativa".

Mai mult, Ministerul Public si-a exprimat convingerea ca forma promovata de catre ministrul Justitiei "va fi agreata si de catre ceilalti actori implicati ulterior in procesul de legiferare".

Amintim ca ministrul Toader a anuntat, pe 5 aprilie, ca modificarea Codurilor Penale a fost finalizata si este vorba doar despre o punere in acord a legislatiei cu deciziile CCR.

Cat despre controversatul prag impus de OUG 13 la abuzul in serviciu, ministrul a spus ca acesta va fi eliminat din proiectul de lege.

Ministrul Toader a trimis la CSM, DNA, DIICOT si PICCJ pachetul de legi privind Justitia

Aceste propuneri ale MJ pot fi insa profund schimbate in Parlament, asa cum a recunoscut Eugen Nicolicea pentru Ziare.com.

Planurile PSD: Degeaba nu baga ministrul Justitiei prag la abuzul in serviciu, in Parlament se poate reveni la ce prevedea OUG 13

B.B.

Modificarile au fost trimise spre analiza la

#Parchetul general modificare Cod Penal , #Parchet