Parchetul General deschide o ancheta in cazul diplomei false a fostului sef Transelectrica

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 12:40
6980 citiri
Parchetul General deschide o ancheta in cazul diplomei false a fostului sef Transelectrica
Foto: Facebook/ Transelectrica

Procurorii din Parchetul General s-au autosesizat in cazul sefului Transelectrica, Marius Carasol, dupa ce mass-media a dezvaluit ca si-a falsificat o diploma de absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au explicat ca procurorii fac verificari cu privire la acest document pentru posibile infractiuni de fals si uz de fals. Reprezentantii Politehnicii au precizat ca persoana respectiva a fost student in cadrul universitatii, insa nu si-a finalizat studiile.

Potrivit informatiilor Ziare.com, Marius Carasol, care pana astazi a detinut cea mai inalta functie din cadrul Transelectrica, a depus, la angajare, o diploma falsa de inginer.

Consecintele

Tot astazi, Consiliul de Supraveghere de la Transelectrica l-a demis pe presedintele directoratului, Marius Carasol.

Aceleasi surse au explicat ca, momentan, Transelectrica nu este administrata dupa prevederile Ordonantei 109/2001, a guvernantei corporative. Iar asta inseamna ca membrii directoratului nu trebuie neaparat alesi prin concurs, cu respectarea unor proceduri de selectie clare, prestabilite. Iar asta ar insemna ca - oricat de absurd ar suna! - presedintele directoratului, Marius Carasol, n-ar fi avut nevoie de diploma de studii superioare valabila ca sa poata fi membru al directoratului Transelectrica.

Din acest punct de vedere, actele pe care le-ar fi semnat Carasol, cat a fost director, n-ar fi lovite de nulitate.

Problema - au mai explicat sursele consultate pentru Ziare.com - este ca, inainte de a fi presedinte al directoratului Transelectrica, Marius Carasol a fost, incepand cu luna mai 2018, director la Sucursala de Transport (a Transelectrica) din Bucuresti. Iar ca sa lucreze la Sucursala, Carasol trebuia sa fie inginer.

In aceste conditii, exista - din cate intelegem - posibilitatea ca activitatea pe care a desfasurat-o Marius Carasol la Sucursala de Transport Bucuresti a Transelectrica sa fie lovita de nulitate.

#Transelectrica Carasol, #Carasol diploma falsa, #diploma falsa Transelectrica , #Parchet