Parchetul General, despre decizia CCR pe OUG 13. Asteptam motivarea. Va fi determinanta pentru viitorul curs al anchetei

Luni, 27 Februarie 2017, ora 18:05
8464 citiri
Parchetul General, despre decizia CCR pe OUG 13. Asteptam motivarea. Va fi determinanta pentru viitorul curs al anchetei
Foto: Arhiva Ziare.com

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a transmis, luni, ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale referitor la conflictul institutional dintre Guvern si DNA pe ordonanta 13, adaugand ca motivarea "va fi determinanta pentru viitorul curs al anchetei".

Precizarea vine dupa ce CCR a admis sesizarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, privind existenta unui conflict intre puterile statului, aparut in urma declansarii de catre procurorii DNA a unei anchete privind modul in care a fost elaborata OUG 13, intre timp abrogata. CCR a stabilit astfel ca investigatia DNA a perturbat activitatea Guvernului.

De mentionat este si faptul ca DNA a anuntat luni ca a decis sa trimita la Parchetul General dosarul privind ordonanta 13.

Intr-un comunicat de presa, Parchetul a informat ca a luat cunostinta de hotararea CCR, iar acum asteapta motivarea.

"Motivarea Curtii Constitutionale va fi determinanta pentru viitorul curs al anchetei cu privire la infractiunile de favorizarea faptuitorului, prezentarea cu rea-credinta de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului (...), sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori inscrisuri, fals intelectual, ce constituie obiectul cauzei inregistrata pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cauza cunoscuta generic sub denumirea de 'Adoptarea Ordonantei 13'", se arata in comunicatul de presa al Parchetului General.

#Parchet General motivare CCR, #Parchet General dosar OUG 13 , #Parchet