Plangere penala la Parchetul General pentru redeschiderea dosarului OUG 13

Luni, 17 Iulie 2017, ora 22:12
4544 citiri
Plangere penala la Parchetul General pentru redeschiderea dosarului OUG 13
Foto: Ziare.com

Desi clasat de mai putin de o luna, dosarul privind adoptarea Ordonantei 13, in luna ianuarie, s-ar putea redeschide, in urma unei plangeri penale care a fost depusa luni la Parchetul General.

Cel care a depus plangerea este Mihai Politeanu, fost consilier al Monicai Macovei, acesta facand anuntul pe Facebook.

"Colega mea Elena (Elena Ghioc, membru al miscarii civice Initiativa Romania - n.red.) si eu am depus astazi la Parchetul General un document prin care contestam solutia de clasare in asa-numitul dosar al Ordonantei 13.

Am cerut infirmarea solutiei de clasare si completarea urmaririi penale si suplimentarea probatoriului. Consideram ca solutia de clasare aleasa de procuror nu se bazeaza pe o ancheta efectiva, fiind nelegala si netemeinica.

Am primit un numar de inregistrare sorosist: 717/17.07.2017", a scris pe Facebook Mihai Politeanu.

Amintim ca, pe 26 iunie, Parchetul General a clasat dosarul Ordonantei 13. In acest caz, erau anchetate infractiuni de favorizarea infractorului, prezentare cu rea-credinta de date inexacte, sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri si fals intelectual.

Dosarul a fost deschis la sfarsitul lunii februarie, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, iar printre cei audiati s-a numarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

A doua zi, Biroul de Presa al Ministerului Public a transmis Ziare.com ca a fost declinata catre DNA acea parte din dosar referitoare doar la infractiunea de favorizare a faptuitorului.

Iordache, despre clasarea dosarului privind OUG 13: Este o decizie normala. Tot ce am facut a fost legal

Parchetul General explica de ce a clasat dosarul ordonantei 13

Cum comenteaza ministrul Toader si procurorul Lazar clasarea dosarului OUG 13: A durat prea mult

#redeschidere dosar OUG 13, #plangere penala redeschidere dosar Ordonanta 13, #plangere Parchetul General redeschidere OUG 13 , #Parchet