Seful ANI, Catalin Macovei, nu are niciun dosar penal la Parchetul General

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 22:23
1825 citiri
Seful ANI, Catalin Macovei, nu are niciun dosar penal la Parchetul General

Procurorii Parchetului General nu au in lucru nicun dosar in care sa fie inceputa urmarirea penala pe numele seful ANI, Catalin Macovei, au declarat, joi, pentru NewsIn, reprezentantii institutiei.

De asemenea, potrivit acelorasi surse, nu exista niciun dosar penal la Parchetul de pe langa ICCJ pe numele lui Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac.

Presedintele ANI, Catalin Macovei, va fi invitat miercuri, la ora 11.00, in sedinta Consiliului National de Integritate (CNI), sa faca o informare pe tema inregistrarilor care au aparut in presa, a declarat joi presedintele CNI, Marcu Nicu.

CNI este forul care supravegheaza activitatea Agentiei de Integritate.

Alianta pentru Statul de Drept, formata din cinci organizatii neguvernamentale, a cerut joi convocarea de urgenta a Consiliului National de Integritate, care "poate cere revocarea presedintelui ANI" dupa aparitia in presa a inregistrarilor dintre Catalin Macovei, Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac.

Clubul Roman de Presa a transmis, miercuri, un comunicat prin care dezaproba "conduita profesionala si umana a celor doi oameni de presa", Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac, in timp ce pe mai multe site-uri au aparut noi inregistrari si stenograme ale unor discutii cu seful ANI, Catalin Macovei.

Presedintele ANI, Catalin Macovei, a reafirmat miercuri seara ca a fost santajat de Sorin Rosca Stanescu, spunand ca este convins ca institutiile abilitate ale statului vor face lumina in aceasta chestiune, desi a evitat sa precizeze daca a facut sau nu o plangere penala.

Intrebat intr-o emisiune a Antena 3 daca isi mentine ideea ca a fost santajat si ce va face in continuare, Macovei a declarat: "Mentin aceasta idee. In opinia mea este limpede ca acolo a avut loc un santaj la adresa mea si sunt convins ca institutiile abilitate ale statului vor face lumina in aceasta chestiune".

De asemenea, Macovei i-a spus lui Sorin Rosca Stanescu, care intervenise prin telefon, ca faptele acestuia sunt "tangente penalului", insa la intrebarile repetate ale jurnalistului si moderatoarei referitoare la depunerea unei plangeri penale a refuzat sa dea detalii, spunand totusi ca "o ancheta penala se desfasoara in confidentialitate".

Sorin Rosca Stanescu il acuza pe Macovei ca a facut inregistrarea

Rosca Stanescu l-a acuzat pe Macovei ca el a realizat inregistrarea si a dat-o apoi publicitatii, deoarece ar fi fost santajat.

"Ce observ e ca singurul care nu e revoltat ca a existat aceasta inregistrare si ca a fost difuzata este domnul Macovei..... Deci eu am convingerea ca domnul Macovei a venit cu apucaturile de la DNA, cu fire atarnate pe corp, a facut aceasta inregistrare si apoi, pentru ca nu a putut-o transforma intr-un act penal - probabil ca se gandea ca o sa-l santajez, cine stie ce era in capul omului - a tinut aceasta inregistrare pana cand l-au fortat prieteni ai domniei sale sa o transforme intr-un mijloc de propaganda electorala."

"Este o tentativa clara de decredibilizare a doi jurnalisti foarte cunoscuti si care au opiniile politice pe care le au si care pot sa faca dezvaluiri in aceasta perioada", a spus jurnalistul.

"Permiteti-mi sa va raspund: nu 'ma gandeam' ca m-ati fi santajat. Chiar m-ati santajat, domnule Sorin Rosca Stanescu. Si actiunile dvs. sunt tangente penalului, daca nu ma exprim prea pretentios. Si este o opinie gresita ca aceste lucruri nu pot fi transformate in acte penale", i-a replicat Macovei. Stanescu i-a spus apoi ca i se pare ciudat ca dupa doua luni de la acel presupus santaj niciun procuror nu a initiat un dosar penal, iar moderatoarea l-a chestionat pe presedintele ANI de ce nu a raportat acest santaj. "Nu as vrea sa comentez acest lucru, daca am actionat sau nu", a raspuns Macovei.

Ziarul "Curentul "a publicat, in editia de marti, un articol insotit de un fisier audio si stenograma unei convorbiri care ar fi avut loc, pe 25 septembrie, intre seful Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Catalin Macovei, si jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac. Potrivit ziarului "Curentul", cei doi jurnalisti ar fi incercat sa-l santajeze pe Catalin Macovei in legatura cu un presupus imprumut de 100.000 de euro, de la un camatar, sustinand ca detin documente in acest sens.

In schimb, ce doi ar fi incercat sa obtina informatii despre anchetele ANI in legatura cu ministrii PDL Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu. De asemenea, Stanescu i-a spus conform stenogramei, sefului ANI ca informatiile referitoare la conturile celor trei lideri PDL sunt utile inainte de alegeri. In articolul din ziarul "Curentul" se sugera ca inregistrarea discutiei dintre cei trei ar fi putut fi facuta de DGIPI, institutia negand orice implicare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catalin Macovei dosare, #dosa penal Macovei, #dosar Parchet Macovei, #Catalin Macovei santaj , #Parchet
Comentarii