Suspiciuni de fraudă la concursul de ocupare a posturilor la Penitenciarul Satu Mare. Proba scrisă, ”o glumă”

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 11:52
2931 citiri
Suspiciuni de fraudă la concursul de ocupare a posturilor la Penitenciarul Satu Mare. Proba scrisă, ”o glumă”
Deținut în penitenciar FOTO: Unsplash.com

Sindicaliștii din Penitenciare (FSANP) au reclamat marţi,9 noiembrie, suspiciuni de fraudă la concursul de ocupare a posturilor la Penitenciarul Satu Mare, unde 15 candidaţi ar fi fost picaţi pe nedrept, unii pentru că erau ”prea pregătiţi”.

”15 candidaţi ar fi fost picaţi pe nedrept la concursul de ocupare din sursă externă a unor funcţii de poliţist de penitenciare (agent operativ) la Penitenciarul Satu Mare, încheiat în data de 08.11.2021. Surse în interiorul concursului au afirmat că «toţi cei care au fost pregătiţi şi au răspuns corect au picat».

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a dispus verificări cu privire la corectitudinea desfăşurării probelor de concurs de la Penitenciarul Satu Mare”, a transmis, marţi, FSANP, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sindicaliştilor, ”fraudarea concursului este de-a dreptul şocantă”.

”Membrii comisiei de concurs sunt acuzaţi că ar fi respins, în timpul interviului psiho-profesional, candidaţii pentru că ar fi răspuns exemplar la întrebările adresate. Alţi candidaţi ar fi fost respinşi pentru că ar fi putut deveni sindicalişti după ocuparea posturilor.

Probele eliminatorii nu pot fi contestate, astfel că, membrii comisiei pot să elimine orice candidat, fără să răspundă în faţa legii. Membrii comisiei de concurs şi-ar fi motivat deciziile de a respinge candidaţii astfel: «Este prea pregătit, poate să devină sindicalist; «Cum a putut să ştie aşa de bine răspunsurile, precis a primit răspunsurile de la cineva, îl picăm»; « Este fiu de fost cadru, îl picăm»”, susţin sindicaliştii.

Potrivit acestora, pe aceste criterii au fost eliminaţi 15 din cei 32 de candidaţi bărbaţi, rămânând 17 candidaţi pe 12 locuri pentru bărbaţi.

Sindicaliştii reclamă, de asemenea, că proba scrisă ”pare a fi fost întocmită în glumă”.

”La proba scrisă, întrebările au fost formulate într-o manieră neprofesionistă fără echivoc, astfel încât, orice persoană cu o pregătire generală minimă ar fi putut să răspundă corect, fără niciun efort intelectual, la cel puţin 37 din cele 45 de întrebări. La cel puţin 35 de întrebări variantele de răspuns considerate a fi greşite sunt atât de evidente, încât sunt de-a dreptul ilare.

Exemplu: «regimul vegetarian şi cel musulman sunt regimuri de executare a pedepselor, deţinutul trebuie să aibă cătuşele în timpul participării la activităţi lucrative, deţinutul este pus în libertate la solicitarea soţiei sale, munca prestată în timpul nopţii se face in intervalul orar 12:00-18:00, poliţiştii de penitenciar au obligaţia de a prezenta la serviciu abonamentul la sala de sport, poliţiştii au dreptul de primi cadouri din partea deţinuţilor şi „maşină personală” cumpărată din fondurile unităţii penitenciare, raportul de serviciu al poliţiştilor încetează prin divorţ şi cununie civilă, persoanele condamnate au dreptul de a-şi achiziţiona substanţe stupefiante»”, au mai transmis sindicaliştii.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţionala a Penitenciarelor (FSANP) anunţă că a sesizat factorii de conducere ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) în scopul efectuării de verificări urgente şi de a dispune măsurile care se impun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#concurs penitenciare, #frauda concurs, #administratia penitenciarelor , #penitenciar