Joi se va decide eliberarea conditionata a lui Nutu Camataru

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 11:47
1346 citiri
Joi se va decide eliberarea conditionata a lui Nutu Camataru

Comisia speciala din cadrul Penitenciarului Jilava, unde Nutu Camataru a fost transferat in urma cu o saptamana, discuta, joi, posibilitatea eliberarii conditionate a interlopului, au declarat miercuri.

Nutu Camataru s-a aflat in Penitenciarul Slobozia pana saptamana trecuta, unde fusese transferat in urma incidentelor de la Jilava din noiembrie, anul trecut. Administratia Nationala a Penitenciarelor a decis transferul, la acel moment, pana la finalizarea anchetei, verificandu-se si posibila implicare a lui Nutu Camataru in incidentul de la Jilava, informeaza Newsin.

Dat fiind ca nu s-a dovedit cu certitudine ca acesta a fost implicat in revolta, ANP a decis transferarea lui inapoi la Penitenciarul Jilava, in acelasi regim semideschis.

Tribunalul Ialomita a decis definitiv, pe data de 11 februarie, sa respinga cererea lui Nutu Camataru de a fi eliberat conditionat, dupa ce procurorii au facut recurs impotriva sentintei Judecatoriei Slobozia, care a decis ca interlopul poate fi eliberat conditionat.

Judecatoria Slobozia a admis, pe 15 decembrie 2008, cererea de eliberare conditionata a lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, desi Comisia speciala din Penitenciarul Slobozia amanase discutarea solicitarii, pentru ca pe numele Camatarului s-ar fi intocmit mai multe rapoarte privind comportamentul sau.

Potrivit procurorilor, incarcerat fiind, Nutu Camararu ar fi incercat sa intimideze martorii sub acoperire din dosarul sau prin amenintari cu moartea, anchetatorii stabilind si faptul ca Nutu Camataru a fost "capul" revoltei de la Penitenciarul Jilava din data de 22 noiembrie anul trecut.

La Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia si pe adresa Parchetului General au fost trimise mai multe memorii si documente din partea unor persoane fizice, martori in proces sau rude ale unor condamnati din dosarul Camatarilor in care se arata ca au primit amenintari din partea Ion Balint, zis Nutu Camataru.

Inchis fiind, Balint a transmis prin "locotenenti" sau diferiti "trepadusi" amenintari cu moartea la adresa celor care au depus marturie impotriva sa la proces.

Procurorii mai sustin ca au trimis la Slobozia si transcrieri ale convorbirilor telefonice dintre Ion Balint si alte persoane, efectuate in timp ce acesta se afla in inchisoare.

Din aceste convorbiri rezulta ca "Ion Balint a avut o perseverenta in a initia si continua activitatea infractionala pe durata executarii pedepsei". Din aceste convorbiri, rezulta ca fratii Camataru doreau sa se lanseze si in "afaceri" cu terenuri.

Anchetatorii sunt convinsi ca "Balint Ion nu s-a reeducat si a continuat sa persiste in conduita sa infractionala, savarsind alte infractiuni chiar din penitenciar", se mai arata in motivele de recurs.

Nutu Camataru a obtinut in prima instanta eliberarea conditionata, deoarece a fost "disciplinat si staruitor in munca, a fost receptiv la actiunile cu caracter cultural educativ si a dat dovezi temeinice de indreptare", arata magistratii Judecatoriei Slobozia in motivarea sentintei din 15 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Nutu Camataru, #eliberare conditionata Camataru , #penitenciar