Ziare.com

Romania imprumuta 177 de milioane de euro pentru a construi doua inchisori si facilitati pentru gardieni

Miercuri, 04 Decembrie 2019, ora 20:48

   

Romania imprumuta 177 de milioane de euro pentru a construi doua inchisori si facilitati pentru gardieni
Statul roman a contractat un imprumut de 177 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea a doua penitenciare, care vor crea 1.900 de noi locuri pentru diverse categorii de detinuti, in conformitate cu standardele europene.

Vor mai fi construite si o facilitate de pregatire a personalului din penitenciare si un centru pentru recuperarea capacitatii de munca a ofiterilor, potrivit unui proiect de lege publicat miercuri pe site-ul Ministerului de Finante (MFP).

Proiectul include urmatoarele patru sub-proiecte: construirea unui penitenciar avand 1.000 de locuri de detentie, in localitatea Berceni, judetul Prahova, construirea unui penitenciar avand 900 locuri de detentie in localitatea Unguriu, judetul Buzau, construirea unei facilitati de pregatire a personalului din penitenciare in localitatea Pantelimon, judetul Ilfov, si construirea unui centru pentru recuperarea capacitatii de munca a ofiterilor din penitenciare in localitatea Rodbav, judetul Brasov.

"Proiectul are un impact direct asupra imbunatatirii conditiilor de viata ale detinutilor prin reducerea supra-aglomerarii si asigurarea respectarii celor mai bune practice internationale cu privire la infrastructura si regim.

Proiectul va asigura de asemenea pregatire profesionala si facilitati de recuperare pentru personalul penitenciarelor care vor contribui la cresterea nivelului profesional al personalului, si la reducerea absenteismului cauzat de boli profesionale.

Proiectul abordeaza deficientele privind conditiile de detentie din Romania si promoveaza conformarea cu regulile europene pentru penitenciare", se mentioneaza in document.

Costul total net al proiectului este de 221,5 milioane de euro, din care suma de 177 de milioane de euro (reprezentand circa 80% din costul total net) va fi acoperita prin imprumutul contractat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar diferenta, respectiv echivalentul a 44,5 milioane de euro, reprezinta contributia partii romane.

"Contributia Romaniei se va majora cu valoarea taxelor si impozitelor aferente proiectului, datorate pe teritoriul Romaniei, conform legislatiei romane in vigoare", se spune in expunerea de motive.

Ministerul Justitiei va implementa proiectul prin Administratia Nationala a Penitenciarelor, in calitate de Agentie de implementare a proiectului, careia i se va delega intreaga autoritate si responsabilitate in utilizarea cu maxima eficienta a tuturor surselor proiectului si in realizarea obiectivelor acestuia.

In acest sens Administratia Nationala a Penitenciarelor infiinteaza o Unitate de implementare a proiectului care trebuie sa functioneze corespunzator pe intreaga durata de implementare a proiectului.

Proiectul este estimat a se implementa pe o perioada de circa 6 ani, iar data limita de tragere a sumelor imprumutului este 31 mai 2025, ceea ce va permite distribuirea corespunzatoare a costului proiectului pe perioada de implementare, prin incadrarea cheltuielilor aferente acestuia in creditele bugetare si de angajament aprobate in acest scop prin legea bugetului de stat pentru fiecare an de implementare in parte, in bugetul Ministerului Justitiei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6277 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca ar pune gratii la ruinele statiunii Olimp si la IPRS Baneasa

ar costa mult mai putzin.
Doar sa curetze balegarul de cai de pe mochete.

https://www.youtube.com/watch?v=jrw0eABQCyk

 

hahaha!!!

177 milioane euro...
ce facetzi bey ,statziuni de odihna sau puscarii.
sau dupa atatea critici romania va avea cele mai moderne si 'umane' puscarii din UE. probabil CEDO va spune uniunii ...luatzi exemplu de la romania.
sunt curios in cat timp vetzi recupera 'investitzia' .
scotetzi banii si platitzi imprumutul.

 

hahaha ...se vede ca habar n-ai ce inseamna un proiect serios.

Puscariile nu sint doar niste betoane, mai omule. Ia si gindeste-te un pic la TOATE detaliile tehnice si o sa vezi ca puscariile astea s-ar putea sa fie chiar ieftine.

hc-ctz se pricepe la Puscarii, ce mai mare parte

din viata lui a petrecut-o prin Puscarii de lux, si credea ca e in statiunii 😂😂😂

Cele 2 puscarii sa poarte cu mandrie numele lui

haji si popescu, unul inca ***,altul condamnat nevinovat.

Si la Targsor, penitenciarul de femei,se impun

conditii decente. Acolo va ajunge halepra natiei,dupa ce si-a deschis fundatie non-profit si face donatii la scoli si spitale...doar cu aviz de la mistret.

in general puscariile nu se fac pentru profit

dar in cazul asta daca investitia previne sanctiuni financiare de la ue s-ar putea sa se amortizeze imediat. Intrebarea e de ce tudorel nu a facut nici un efort in directia asta, concentrandu-se exclusiv pe eliberarea infractorilor. Oare a facut-o intentionat, si ar trebui sa fie raspunzator pentru toate crimele eliberatilor lui?

Puneti ba pirnaiasii la munca

sa.si plateasca cazarea!
Nu mai sint poduri de vopsit,holte de strins,drumuri de curatat pe margine,cladiri de construit,etc?
Scoatet.i la primenit ca s.au ingrasat in celule de la atitea table si metoda accidentul.Asa afla si dracnea ve inseamna munca.

Propunere...

Sunt foarte multe unitati militare dezafectate a caror amenajare nu ar costa foarte mult. Un exemplu ar fi fosta unitate militara de la Vladesti ,langa Ramnicu Valcea care zace parasita.

 

Cu tot respectul, cladirile de care vorbiti nu au fost

proiectate ca sa-i impiedice pe soldati sa evadeze.

Pur si simplu, structura e deficienta iar modificarile ar putea costa mult mai mult decit o structura adecvata noua.

Ar fi posibil de folosit o astfel de puscarie

unitati militare dezafectate,pentru cei cu pedepse mici , care sa fie dusi la munca ziua si numai seara sa intre la "dormitor"!

o1077 vinatori de munte

mai aveau si niste grajduri de cai pe deal care ar putea fi transformate pentru politicienii hoti , legati cu lantul de staul.

Pe langa salarii si pensii nesimtite vor si centru SPA...

... Asta pe langa spaga din penitenciare si preturile de specula reclamate de detinuti la magazinele din interior puscariilor.

 

177 milioane de Euro pentru 1900 locuri in penitenciare

Adica 93.000 Euro per puscarias.
Nu-i mai ieftin sa le luam apartamente de lux in orase?
Toti complicii la jaful asta ar trebui sa intre imediat in puscarii.
In alea vechi...
Astia-s mai hoti decat puscariasii...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor