Ministrul de Finanțe vrea indexarea pensiilor speciale ale militarilor: ”Sunt foarte mulți care au rămas cu venituri foarte mici”

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 22:14
7873 citiri
Ministrul de Finanțe vrea indexarea pensiilor speciale ale militarilor: ”Sunt foarte mulți care au rămas cu venituri foarte mici”
Adrian Câciu, ministru al Finanțelor FOTO Facebook / Guvernul României

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat marți, 30 noiembrie, că Guvernul ia în calcul o echilibrare a pensiilor speciale. Cei vizați sunt însă pensionarii militari care au venituri mai mici decât alte categorii.

Potrivit ministrului, unele dintre aceste pensii nu au mai fost indexate de mai mulți ani.

”Există o problemă a pensiilor speciale care nu au fost indexate de ani de zile.

Trebuie să facem o echilibrare pentru că sunt foarte mulți care au rămas cu venituri foarte mici”, a declarat Câciu marți seară, la România TV.

Printre pensionarii care au venituri mici în comparație cu alte persoane din aceeași categorie se află și veterani din Irak și Afganistan, a precizat ministrul.

Câciu a subliniat că modificările care îi privesc pe pensionarii militari vor fi făcute împreună cu Ministerul de Interne și cu Ministerul Apărării Naționale.

#adrian caciu, #ministrul finantelor, #pensii speciale, #indexare pensii, #pensii militari, #veterani , #pensii speciale