Bancnote false de 100 de lei, puse in circulatie in Bucuresti si alte judete

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 10:25
4513 citiri
Bancnote false de 100 de lei, puse in circulatie in Bucuresti si alte judete

Procurorii DIICOT efectueza, miercuri, 28 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetele Giurgiu si Constanta, intr-un dosar legat de falsificare de bani, bancnotele de 100 de lei fiind puse in circulatie pe teritoriul Romaniei.

In urma acestei actiuni, la sediul DIICOT vor fi aduse 30 de persoane, in vederea audierii. Pana in prezent au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafacute.

Actiunea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism vizeaza destructurarea unei grupari infractionale organizate formata din 20 de persoane, specializata in comiterea infractiunilor de falsificare de moneda, punere in circulatie de valori falsificate si inselaciune, informeaza DIICOT intr-un comunicat.

Fabrica de bani falsi la Oradea. Zeci de mii de euro aruncati la gunoi, milioane distruse

Din aceleasi informatii puse la dispozitie de procuori, reiese ca bancnotele falsificate au fost puse in circulatie in piete, targuri sau magazine de dimensiuni mici, atat in Bucuresti, cat si pe raza altor judete.

De asemenea, "o parte din bancnotele contrafacute a fost plasata in randul persoanelor care comercializeaza tigari in Complexul Comercial Dragonul Rosu", adauga sursa citata.

Reteaua actioneaza din luna martie

Procurorii spun ca perchezitiile au fost demarate avand in vedere ca "exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu luna martie 2014, pe teritoriul Romaniei a actionat un grup infractional organizat, constituit in scopul comiterii de infractiuni din sfera falsificarii de moneda, fiind identificate bancnote contrafacute in cupiura de 100 lei, cu serii diferite".

Patronul clubului Petrolul, retinut de DIICOT Update

Membrii gruparii infractionale respective foloseau metoda de imprimare Laser Jet si Ink Jet, prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare.

"Bancnotele contrafacute erau realizate pe suport de hartie, fereastra transparenta fiind imitata prin decuparea de pe bancnota contrafacuta a zonei aferente si aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale", arata sursa citata.

G.F.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...