Ziare.com

Bugetul de pensii, fraudat de sute de mii de lei de o singura persoana: Cum actiona

Joi, 27 Martie 2014, ora 17:53

   

Bugetul de pensii, fraudat de sute de mii de lei de o singura persoana: Cum actiona
Mai multe perchezitii au loc, joi, la Casa Locala de Pensii Lugoj, fiind vizat un angajat al institutiei suspectat ca a falsificat adeverinte de vechime in munca pentru mai multe persoane, pentru ca acestea sa primeasca pensii ilegal, prejudiciul fiind estimat la 200.000 de lei

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Timis, politistii Biroului de Investigare a Fraudelor Lugoj, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Timisoara, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Judecatoriei Lugoj, fac sase perchezitii la Casa Locala de Pensii Lugoj si la mai multe masini.

In acest caz este vizat un angajat al Casei Locale de Pensii Lugoj, care ar fi falsificat, in schimbul unor sume de bani, adeverinte de vechime in munca pentru mai multe persoane, pentru ca acestea sa primeasca pensii ilegal.

"In perioada 2005-2012, cel in cauza ar fi intocmit in fals, in schimbul unor sume de bani, adeverinte de vechime in munca pentru mai multe persoane din zone rurale apartinand municipiului Lugoj si orasului Faget, in baza carora ar fi fost acordate in mod ilegal pensii. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca angajatul ar fi intocmit aceste adeverinte, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 150 si 3.000 de lei", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, barbatul ar fi fost ajutat de tatal sau, fost angajat al unei societati comerciale, pe numele caruia ar fi fost intocmite adeverintele.

Perchezitii in trei judete si in Bucuresti - sunt cautati falsificatori de acte

"In activitatea infractionala acesta ar fi fost sprijinit de tatal sau, fost administrator al unei societati comerciale in numele careia ar fi fost intocmite adeverintele. In prezent societatea respectiva este radiata de la Oficiul Registrului Comertului", se mai arata in comunicat.

Pana in prezent au fost identificate 15 persoane care ar fi obtinut in mod ilegal pensii pentru limita de varsta.

Prejudiciul creat prin comiterea faptelor se ridica la peste 200.000 de lei.

In acest caz, politistii efectueaza cercetari pentru inselaciune prin folosirea de nume sau calitati mincinoase ori alte mijloace frauduloase, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3146 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor