Consilier local din Timisoara, fiul unui cunoscut avocat, retinut pentru evaziune fiscala

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 11:28
3796 citiri
Consilier local din Timisoara, fiul unui cunoscut avocat, retinut pentru evaziune fiscala

Mai multe perchezitii au avut loc, marti dimineata, in judetele Mehedinti si Timis, la locuinte si firme, fiind vizati administratori de societati comerciale suspectati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste doua milioane de lei.

Unsprezece persoane au fost ridicate, intre suspecti aflandu-se si consilierul local din Timisoara Andrei Petrisor, fiul avocatului Petre Petrisor, fost presedinte de tribunal.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Mehedinti, inspector principal Nicolae Lohon, sapte din cele 11 persoane ridicate sunt din judetul Timis, iar patru din Mehedinti, acestea fiind suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani si urmand sa fie audiate la Parchetul Tribunalului Mehedinti.

In acelati timp, anchetatorii au pus sechestru pe mai multe bunuri ale persoanelor vizate, in incercarea de a recupera prejudiciul de doua milioane de euro.

Conform sursei citate, printre cele patru persoane ridicate din Mehedinti se afla fratii Alin si Mihai Udriste, care detin la Drobeta Turnu Severin mai multe magazine alimentare, dar si o firma de panificatie.

De asemenea, a fost ridicat si dus la audieri si consilierul local PSD din Timisoara Andrei Petrisor, care este fiul unui cunoscut avocat din oras, Petre Petrisor, fost presedinte al Tribunalului Timis si judecator al Curtii de Apel Timisoara, al carui nume a aparut in dosarul Mujea Marcelini si Zaher Iskandarani.

Andrei Petrisor, care detine o firma de produse farmaceutice, a fost ridicat din locuinta sa din Timisoara.

De asemenea, in urma descinderilor a fost ridicat si un barbat din Strehaia. In timpul perchezitiilor facute la doua palate ale romilor rudele persoanelor vizate de anchetatori au provocat un intreg scandal, o femeie din familiile celor vizati aruncand cu o sticla cu apa in camerele de filmat ale jurnalistilor, iar o alta i-a impins pe reporteri, nemultumite de intrebarile care le erau adresate cu privire la dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate rudele lor.

Un numar de 22 de perchezitii au avut loc, marti dimineata, in Timisoara, Drobeta Turnu Severin si Strehaia, la sediile a 13 firme si la locuintele unor oameni de afaceri, fiind vizate 15 persoane.

Conform purtatorului de cuvant al Politiei Mehedinti, inspector Nicolae Lohon, gruparea este suspectata de infractiuni economice.

"In perioada 2008-2012, in calitate de reprezentanti ai unor societati comerciale, in relatia cu partenerii si luand decizii cu privire la angajari si plati, au dispus inregistrari de tranzactii comercale fictive in valoare de peste 5 milioane de euro, sustragandu-se de la plata TVA si a impozitului pe profit", a precizat Lohon.

Potrivit acestuia, prejudiciul in acest caz este de peste doua milioane de euro, suspectii fiind cercetati pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#consilier local Timisoara retinut, #evaziune fiscala consilier Timisoara, #evaziune milioane euro , #perchezitii
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Vesti banale din RRominika!