DIICOT a destructurat o grupare de hoti din tiruri - (Video)

Marti, 12 Iunie 2012, ora 10:00
4464 citiri
DIICOT a destructurat o grupare de hoti din tiruri - (Video)
Foto: DIICOT

Cea mai importanta grupare infractionala organizata din zona Urziceni - Afumati, specializata in furturi din tiruri, din care facea parte si un fost membru al clanului Camatarilor, a fost destructurata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura Centrala, 20 de suspecti fiind dusi marti la audieri.

Procurorii DIICOT vizeaza 15 invinuiti care, in perioada martie - mai 2012, au sustras, pe timp de noapte, diverse marfuri din autovehicule de transport marfa aflate in miscare, in timpul deplasarii acestora pe drumuri nationale, cu precadere pe raza judetelor Valcea, Alba, Sibiu si Hunedoara, se arata intr-un comunicat remis, marti, de DIICOT.

In aceasta cauza sunt efectuate 20 de perchezitii domiciliare in judetele Ilfov si Alba si in municipiile Bucuresti si Hunedoara, la imobile apartinand membrilor gruparii.

"Liderii gruparii au fost identificati ca fiind membrii familiei lui Santer Porumbita (37 de ani), din comuna ilfoveana Afumati, care au atras in grupare si alte persoane.

De asemenea, un membru important al gruparii era Danus Ion, zis 'Dan Jeg', fost membru al clanului Camatarilor, aflat in prezent in stare de arest, in executarea unei pedepse dispuse anterior", potrivit documentului citat.

"Membrii gruparii foloseau o metoda inedita si riscanta pentru a sustrage marfurile: autovehiculele tir, aflate in mers, erau incadrate in trafic de alte autovehicule, apartinand invinuitilor, din care un autoturism circula in fata tirului vizat, pentru a incetini deplasarea acestuia, iar un altul, aflat imediat in spatele tirului, circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalti coinculpati", conform comunicatului DIICOT.

Unul dintre infractori, aflat in autoturismul din spate, asigurat in dispozitive special realizate, urca pe capota si taia sigiliile si forta usile din spate ale tirurilor, sustragand bunurile transportate.

Marfurile sustrase - aparate TV, tigari, cafea sau alte bunuri usor vandabile - erau preluate de alti invinuti, aflati in autoturism, si erau incarcate intr-o autoutilitara, fiind depozitate ulterior in doua locatii detinute de catre invinuiti, dupa care erau comercializate in municipiul Bucuresti, in zona pietei Obor.

Potrivit DIICOT, in aceast mod membrii gruparii au cauzat un prejudiciu de peste 300.000 de euro.

La sediul DIICOT au fost conduse 20 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale. In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat".

A.T.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#grupare furt tiruri DIICOT, #perchezitii DIICOT hoti tiruri, #hoti din tiruri DIICOT , #perchezitii