Frauda de milioane de lei la Biblioteca Metropolitana - perchezitii si mandate de aducere

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 08:42
4999 citiri
Frauda de milioane de lei la Biblioteca Metropolitana - perchezitii si mandate de aducere
Foto: metropotam.ro

Politistii efectueaza, marti dimineata, mai multe perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Giurgiu si Teleorman, intr-un dosar cu prejudiciu de cinci milioane de lei.

Politia Romana face verificari la sediul Bibliotecii Metropolitane din Capitala, precum si la alte 17 adrese.

La operatiune participa 130 de polititi, sprijiniti de SRI, aceasta avand in vizor 16 persoane "banuite de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, conflict de interese si fals in declaratii", potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Oficiali ai Politiei Romane au declarat, pentru Mediafax, ca fosta conducere a Bibliotecii Metropolitane este cercetata privind achizitionarea unor carti "rare" la preturi supraevaluate. In dosar sunt implicati inclusiv directorul general al bibliotecii, adjunctul si contabilul-sef din perioada in care au fost comise faptele.

Surse judiciare au sustinut, anterior, ca ancheta o vizeaza si pe actuala directoare a institutiei, Anca Cristina Rapeanu, insa oficialii din Politie au precizat ca nicio persoana din dosar nu se mai afla in prezent la conducerea Bibliotecii Metropolitane.

Reprezentantii Politiei au precizat ca au fost emise si vor fi puse in aplicare 19 mandate de aducere pe numele suspectilor si al altor persoane implicate in activitatea infractionala.

"In fapt, persoanele banuite ar fi incheiat contracte de achizitii publice frauduloase, respectiv ar fi achizitionat bunuri la preturi vadit mai mari fata de valoarea de piata sau a caror necesitate nu a putut fi dovedita", se mentioneaza in documentul citat.

Prejudiciul estimat in acest caz depaseste cinci milioane de lei, astfel incat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra a 12 imobile evaluate la suma totala de peste 500.000 de euro. Totodata, s-a instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri evaluate la suma de aproape 5,5 milioane de lei.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#perchezitii Biblioteca Metropolitana Bucuresti, #Biblioteca Metropolitana Bucuresti frauda , #perchezitii
Comentarii
Poza c29ef7
c29ef7
rank 1
Lăsați băieți că tov preș Veorel va trece justiția sub copita sa.
Poza Ridhima
Ridhima
rank 2