Perchezitii la cinci primarii din tara, inclusiv la Cluj si Sibiu (Video)

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 10:46
3649 citiri
Perchezitii la cinci primarii din tara, inclusiv la Cluj si Sibiu (Video)

Procurorii DNA Cluj efectueaza miercuri dimineata mai multe perchezitii domiciliare din judetele Cluj, Alba, Salaj, Sibiu, Mures si Prahova, inclusiv la primariile din 5 localitati, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciile unor persoane fizice.

Intr-un comunicat remis presei de DNA se arata ca procurorii "efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2013 - 2015".

Surse citate de B1 TV au declarat ca sunt vizate contracte de dezinsectie si deratizare incheiate de firma SC Coral Impex cu primariile din Sibiu, Cluj Napoca, Zalau, Targu Mures si Alba Iulia, care ar fi platit servicii ce nu au fost efectuate in mod concret.

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat la postul B1TV ca in aceasta dimineata a fost inregistrata o cerere din partea DNA pentru verificarea unor documente, printre care si contractul incheiat de Coral Impex in urma unei licitatii publice in anul 2006 si care a fost prelungit legal in 2010 pentru o perioada de 7 ani.

"Nu sunt perchezitii, au venit 2 persoane, pentru ca e vorba de un volum foarte mare de acte care trebuie fotocopiat. Au venit cu o masina, direct la serviciul in cauza (...) Nu sunt persoane audiate, anchetate. S-a facut o solicitare de documente (...) Toate sunt acte publice si se afla pe site-ul primariei (...) Se iau din dosare exemplarele de comenzi, contracte, pentru a se face copii, pentru a putea fi grupate pe luni, pe tematici, pentru a putea fi predate procurorilor", a declarat aceasta, precizand ca primarul Emil Boc se afla in institutie, dar "nu a stat de vorba cu procurorii, pentru ca nu au facut aceasta solicitare".

Verificari DNA la Primaria Cluj-Napoca

De asemenea, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu a declarat la postul citat ca se desfasoara perchezitii doar in biroul Directiei Tehnice din cadrul institutiei, dar nu a putut oferi mai multe detalii.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Comentarii
Gusper
rank 3
Perchezitii la primaria Sibiu? Si daca kovesi descopera ceva din