Perchezitii la"Dragonul Rosu" - evaziune fiscala de 30 de milioane de euro

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 15:19
9819 citiri
Perchezitii la"Dragonul Rosu" - evaziune fiscala de 30 de milioane de euro

Procurorii DIICOT au efectuat vineri 81 de perchezitii domiciliare si la sediile sociale ale unor societati comerciale de pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, printre care si la Complexul "Dragonul Rosu", in cadrul unei actiuni ce vizeaza destructurarea unei grupari specializate in evaziune fiscala, spalare de bani, contrafacere si contrabanda, prejudiciul fiind de 140 milioane lei (peste 30 milioane euro).

La actiune au participat 210 politisti ai Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, ai brigazilor de combatere a criminalitatii organizate Bucuresti, Ploiesti, Constanta si ai serviciilor de combatere a criminalitatii organizate din Ialomita, Giurgiu, Teleorman si Porturi Maritime, care au actionat cu 110 autospeciale de politie.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti vor fi aduse la audieri 65 de persoane.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, incepand cu anul 2013, s-a constituit un grup infractional organizat, format din cetateni turci si romani, care a operationalizat pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov un mecanism evazionist complex constand in crearea unor lanturi de tranzactionare artificiale prin interpunerea unor societati comerciale cu comportament de tip "fantoma" sau "tampon" infiintate sau preluate de catre persoane usor de controlat si manipulat in scopul sustragerii de la achitarea debitelor fiscale aferente comercializarii pe piata interna a produselor importate in sistem CARGO (imbracaminte, incaltaminte, electronice, produse de menaj, uz casnic, produse electrocasnice, electronice, detergenti, produse plastice) de la companii din Turcia, China, Pakistan, Iran si Taiwan.

Evaziune fiscala de 100 de milioane de dolari in Dragonul Rosu: 3 chinezi arestati

Un alt palier al activitatilor infractionale realizate de grupare a vizat comercializarea "la negru" a marfurilor importate pe baza de comanda in regim CARGO din Turcia, China sau Taiwan catre comercianti din Bucuresti.

Pentru a nu atrage atentia organelor fiscale in eventualitatea unui control, descarcarea de gestiune a marfurilor se realiza prin livrari fictive catre alte societati comerciale controlate de catre grupare sau prin simularea unor livrari intracomunitare catre societati inexistente de pe teritoriile altor state.

De asemenea, din probele administrate a mai rezultat implicarea gruparii infractionale si in contrafacerea unor produse destinate curateniei, respectiv detergenti.

Astfel, prin intermediul societatilor controlate au fost importate din Turcia importante cantitati de detergenti de calitate inferioara care, ulterior, erau reambalate in pungi de 10 kg inscriptionate cu o marca cunoscuta si comercializate pe piata interna ca fiind produse autentice.

Valoarea prejudiciului adus bugetului de stat se ridica la aproximativ 140 milioane lei.

Totodata, in cadrul aceleiasi actiuni, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanta impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Porturi Maritime au efectuat 5 perchezitii domiciliare pe raza judetului Constanta.

Razii la complexul Dragonul Rosu - se cauta evazionisti fiscali

Actiunea a fost efectuata impreuna cu inspectori antifrauda din cadrul ANAF - DGAF, cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" a Jandarmeriei, suportul de specialitate fiind asigurat de catre Directia de Informatii si Protectie Interna.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...