Perchezitii la Federatia de Ciclism: Sportivi plecati in SUA doar pe hartie, dar pe banii statului

Marti, 05 August 2014, ora 10:02
2341 citiri
Perchezitii la Federatia de Ciclism: Sportivi plecati in SUA doar pe hartie, dar pe banii statului
Foto: diasporaro.ro

Patru perchezitii sunt efectuate marti dimineata la Federatia Romane de Ciclism si la alte adrese de politisti ai Directiei de Investigare a Fraudelor, intr-un caz de suspiciune de deturnare de fonduri si evaziune fiscala.

Mai multi membri ai conducerii unei "institutii de drept privat din domeniul sportului" sunt suspectati ca ar fi cerut bani de la Ministerul Tineretului si Sportului pentru a trimite o delegatie de sportivi la o competitie sportiva din strainatate, lucru care nu s-a mai intamplat, potrivit unui comunicat al IGPR remis Ziare.com.

Potrivit Romania TV, institutia unde se fac perchezitiile este Federatia Romana de Ciclism.

Astfel, banii alocati de Ministerul Tineretului si Sportului, aproximativ 650.000 de lei, ar fi fost virati in conturile personale ale celor suspectati.

"Doua dintre persoanele banuite cu specimen de semnatura in banca, precum si card aferent contului persoanei juridice de drept privat din domeniul sportiv ar fi dispus virarea unor sume de bani in interes propriu sau al altor terti", se arata in comunicatul Politiei.

Potrivit Mediafax, e vorba de presedintele si secretarul Federatiei Romane de Ciclism care ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, bani pe care i-au folosit ca sa achizitioneze la suprapret rechizite, hartie igienica si detergenti.

Actiunea de marti vine in continuarea unei verificari facute pe data de 30 iunie de politisti ai Directiei de Investigare a Fraudelor, impreuna cu politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul DGPMB, a unei "persoane juridice de drept privat" din domeniul sportiv si a altor 27 de societati comerciale.

Cu ocazia verificarilor, politistii au gasit indicii ca reprezentantii structurii sportive ar fi inregistrat in contabilitate facturi fiscale provenind de la firme 'fantoma', pentru achizitionarea de bunuri sau servicii, in scopul insusirii banilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Federatia Ciclism perchezitii fraude, #Federatie Romana Ciclism evaziune fiscala, #Federatie Ciclism bani frauda , #perchezitii