Perchezitii la firma de paza a ginerelui lui Vasile Blaga (Video)

Joi, 21 Mai 2015, ora 10:09
7056 citiri
Perchezitii la firma de paza a ginerelui lui Vasile Blaga (Video)

Politistii fac perchezitii, joi dimineata, la mai multe firme de paza, printre care s-ar numara si o societate detinuta de ginerele liderului liberal Vasile Blaga, Ionut Andrei Rudeanu, suspectat de evaziune fiscala.

Acesta ar urma sa fie ridicat de politisti si dus la audieri, transmit televiziunile de stiri.

Rudeanu, care conduce societatea Axis Corporate Security SRL, ar fi suspectat de evaziune fiscala, intr-un dosar cu prejudiciu de aproximativ 600.000 de euro, relateaza b365.ro.

Politia Romana a informat, intr-un comunicat de presa, ca agentii "desfasoara o operatiune ce vizeaza cinci societati comerciale, implicate in comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala, in domeniul prestarii de servicii de paza si protectie".

Politistii precizeaza ca la aceasta ora sunt efectuate cinci perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Hunedoara, insa nu specifica numele firmei conduse de ginerele copresedintelui PNL.

"Din investigatii a reiesit faptul ca, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii specializate in prestari de servicii de paza ar fi creat un circuit infractional, format din mai multe societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive.

In fapt, in contabilitatea companiei ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii, care, in realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro", explica Politia Romana in comunicatul de presa.

Ionut Rudeanu a infiintat firma de paza Axis Corporate Security SRL, alaturi de mama sa, in aprilie 2009, la un an dupa ce s-a casatorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe.

In primul an de la infiintare, societatea lui Rudeanu a avut o cifra de afaceri de circa 27.000 de lei, iar in urmatorii doi ani a inregistrat profituri considerabil mai mari. Astfel, cifra de afaceri din 2011 a fost de peste noua milioane de lei, adica de circa 341 de ori mai mare decat in primul an.

Majoritatea banilor incasati de firma de paza provin din contracte cu statul, potrivit portalului de licitatii publice. Printre cele mai prolifice contracte s-au numarat cele cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), de la care a primit in jur de cinci milioane de lei in doi ani.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#ginere Vasile Blaga evaziune, #ginere Vasile Blaga suspectat evaziune, #ginere Vasile Blaga ridicat , #perchezitii