Perchezitii la zeci de firme din industria media - Evaziune cu prejudiciu de 5 milioane de euro UPDATE

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 11:03
9501 citiri
Perchezitii la zeci de firme din industria media - Evaziune cu prejudiciu de 5 milioane de euro UPDATE

Zeci de perchezitii au loc marti dimineata la mai multe firme, banuite de evaziune fiscala, care au produs un prejudiciu de 5 milione de euro.

Este vorba despre 30 de societati comerciale din Bucuresti si din Ilfov, care sunt suspectate ca nu si-ar fi platit taxele catre stat, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Perchezitiile politistilor ar avea loc la studiourile MediaPro din Buftea, potrivit televiziunilor de stiri. De asemenea, anchetatorii ar fi ridicat mai multe documente din sedii ale unor firme care ar avea legaturi comerciale cu trustul MediaPro.

Circa 100 de politisti au fost mobilizati pentru efectuarea perchezitiilor la firmele suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, iar mai multe persoane vor fi duse la audieri la Tribunalul Bucuresti.

Politia Romana a beneficiat de sprijinul SRI pentru obtinirea de informatii in acest dosar.

Potrivit unor surse citate de Digi24, anchetatorii ar fi descins chiar acasa la Adrian Sarbu, fost director al companiei media Central European Media Enterprises (CME), care detine Pro TV, informatie negata insa chiar de Adrian Sarbu.

MediaPro neaga perchezitiile

In cursul diminetii, contactata de Ziare.com, Camelia Cavadia, PR Manager la Pro TV, a spus ca "nu poate da nicio declaratie".

In schimb, Orlando Nicoara, General Manager la Mediafax Group, a scris pe contul sau oficial de Facebook ca in cladirea Mediafax Group, in care isi au sediul mai multe publicatii din trustul MediaPro, nu au loc perchezitii.

"Nu exista nici o perchezitie la Mediafax Group sau Mediafax SA, nu exista nici o perchezitie la Adrian Sarbu, colegii din televiziuni ar trebui sa fie mai atenti cand anunta astfel de informatii, chiar daca e 1 aprilie", a scris Nicoara.

UPDATE 13.30:

Ulterior, chiar Adrian Sarbu a declarat pentru agentia de stiri din trustul media pe care l-a condus ca televiziunile de stiri care au difuzat stirea cu perchezitiile de la domiciliul sau isi doresc faima Radio Erevan si ca i-a asteptat la domiciliu pe cei anuntati.

"Fiind acasa la ora difuzarii informatilor, m-am pregatit cu emotie, cafele, fructe si lichioruri sa-i intalnesc pe cei anuntati la televiziunile de stiri. Cautandu-i in toata casa si negasindu-i, a trebuit sa accept ca suntem in 1 aprilie si ca RTV, B1 si altii isi doresc faima pe care si-a dobandit-o in anii comunismului fictivul Radio Erevan", a spus fostul sef de la Pro TV.

Adrian Sarbu si-a dat demisia de la conducerea grupului CME, in vara anului 2013. Ulterior, la sfarsitul anului trecut, Aleksandras Cesnavicius a fost numit in functia de director general, dupa care au avut loc o serie de schimbari de management in trustul MediaPro.

UPDATE 14.00:

Biroul de presa al PRO TV ne-a transmis un comunicat in care precizeaza ca aceasta companie "nu este cercetata in aceasta investigatie a parchetului bucurestean si ca la sediul sau din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut si nu are loc nicio perchezitie".

Pe de alta parte, PRO TV mentioneaza ca "investigatia la care face referire Parchetul are drept obiect relatii comerciale pe care firmele vizate, societati comerciale din toata industria media, le-au avut din anul 2009".

Precizari de la Parchet

In cursul amiezii, intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, se precizeaza ca perchezitiile facute marti in judetul Ilfov si in Bucuresti nu vizeaza nici locuinta lui Adrian Sarbu, nici sediul Pro TV de pe bd Pache Protopopescu.

Procurorii nu mentioneaza insa nimic despre studiourile din Buftea ale MediaPro sau alte eventuale firme care ar apartine lui Adrian Sarbu si ar putea fi subiectul anchetei privind evaziunea fiscala.

Parchetul arata doar ca se efectueaza cercetari intr-un dosar ce vizeaza activitatea a 28 de societati comerciale si persoane fizice care au legatura cu industria media si cinematografia.

Cauza are ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 5,4 milioane de lei si spalare de bani, cu un prejudiciu de 23 de milioane de lei.

I.S.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#perchezitii trust Media Pro, #descinderi Pro TV politisti, #MediaPro evaziune spalare bani , #perchezitii