Perchezitii la Rosia Montana

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 08:32
3159 citiri
Perchezitii la Rosia Montana

Zeci de perchezitii sunt efectuate marti dimineata, majoritatea in zona Rosia Montana, dar si in judetele Bihor, Cluj si Mures, intr-un dosar privind executarea de activitati miniere fara drept.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 600.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis de catre Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, sunt efectuate in total 64 de perchezitii, din care 59 in Alba, trei in Mures si cate una in Bihor si Cluj, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane banuite de activitati miniere fara permis sau licenta, de evaziune fiscala, furt calificat si de spalare de bani.

Politistii vor pune in executare 48 de mandate de aducere.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013 - 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fara autorizatie, zacamant aurifer din galerii miniere sau halde aflate in conservare. Acestea ar fi sustras, prelucrat si comercializat produse aurifere, introducandu-le fara forme legale in circuitul economic sau plasandu-le la case de amanet, sub forma unor garantii, fara returnarea sumelor imprumutate.

Prejudiciul cauzat astfel este estimat la peste 600.000 de lei.

Cercetarile au fost efectuate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Alba.

La perchezitii participa in total 160 de politisti din cadrul IPJ Alba, cu sprijinul unor cadre din IPJ Mures, Cluj si Bihor. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Citeste si:
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
inistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze...
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...