Perchezitii la Universitatea Maritima din Constanta: suspiciuni de mita (Video)

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 10:03
2176 citiri
Perchezitii la Universitatea Maritima din Constanta: suspiciuni de mita (Video)

Ofiterii DGA si procurorii anticoruptie au descins, joi dimineata, la Universitatea

Maritima din Constanta (UMC).

Anchetatorii fac perchezitii si ridica o serie de documente si cataloage de la secretariat, transmite Digi 24.

Motivul perchezitiilor il reprezinta suspiciuni de mita si abuz in serviciu. Printre suspecti se numara mai multe cadre didactice, dar si studenti.

Acestia sunt suspectati ca ar fi fraudat examenele de admiterea din sesiunea a doua, dar si examenul de licenta.

Cladirea a fost inchisa, usa este pazita de mascati si nimeni nu intra nelegitimat in cladire.

Potrvit unor surse din interiorul anchetei, citate de Mediafax, oamenii legii au facut perchezitii si la locuintele unor profesori.

Perchezitiile de la UMC vizeaza pana la sapte profesori ce predau 13 sau 14 discipline in unitatea de invatamant superior, acestia fiind suspectati ca ar fi platit spaga pentru a trece examenele.

Studentii trimiteau alte persoane la examene in locul lor

"Nu pot sa spun cate cadre didactice sunt implicate, dar sunt 13 sau 14 materii la care s-au ridicat cataloage. Tinand cont de faptul ca un profesor poate sa predea doua sau chiar trei materii, facand un calcul sumar, ar fi vorba de cinci - sapte cadre didactice. (...)

Alta suspiciune este substituirea de persoane. Se pare ca exista indicii ca locul unor studenti ar fi fost luat in examen de alte persoane. Adica, la anumite examene ar fi venit studenti care nu au fost cei din catalog sau studenti mai mari, ori din acelasi an, dar mai bine pregatiti la materia respectiva. Substituirea de persoana nu s-a facut neaparat cu complicitatea cadrelor didactice, dar ce este sigur este ca acestea s-au facut in conditiile in care cadrele didactice nu au manifestat rigurozitatea necesara, pentru ca daca cereau actul de identitate al fiecarui student un asemenea lucru nu ar fi fost posibil", a precizat prorectorul universitatii, Cornel Panait, conform sursei citate.

Citeste si:
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. BPN al PNL a fost...
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
Sursa: Ziare.com