Scandalul dezinfectantilor: Perchezitii la spitale, Hexi Pharma si acasa la patron

Sambata, 07 Mai 2016, ora 11:46
5115 citiri
Scandalul dezinfectantilor: Perchezitii la spitale, Hexi Pharma si acasa la patron
Foto: Digi24

Politistii bucuresteni de la Directia Economica fac, sambata, mai multe perchezitii la puncte de lucru ale societatii Hexi Pharma, la spitale care au incheiat contracte cu compania farmaceutica si la un depozit al firmei, fiind vizate acte contabile si contracte incheiate de societate cu institutii ale statului.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane, procurorii de la Parchetul instantei supreme si politistii de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice au inceput, sambata dimineata, perchezitii la punctele de lucru ale companiei Hexi Pharma, la un depozit al firmei de la marginea Bucurestiului si la locuinta patronului societatii, Dan Condrea, si ale altor trei persoane din Bucuresti si Ilfov, informeaza News.ro.

Caracatita Hexi Pharma: Firma care avea acces la actele spitalelor, dar le vindea si mopuri si sare

De asemenea, anchetatorii ridica documente si alte probe de la 25 de unitati sanitare din Bucuresti si 21 de judete, care au fost gasite cu neconformitati in urma verificarilor facute dupa izbucnirea scandalului dezinfectantilor diluati.

Scandalul dezinfectantilor: Lista spitalelor cu probleme - 9 sunt din Bucuresti

Potrivit comunicatului citat, dosarul vizeaza infractiuni de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificare sau substituire de alimente sau alte produse.

La actiune participa si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii.

"La activitati participa 152 politisti din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si specialisti criminalisti din cadrul Institutului National de Criminalistica, politisti de investigare a criminalitatii economice, de ordine publica si specialisti criminalisti din cadrul D.G.P.M.B. si I.P.J. Alba, Arges, Bacau, Brasov, Braila, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Gorj, Iasi, Mures, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timis, Tulcea si Valcea", se mai arata in comunicatul citat.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#perchezitii Hexi Pharma, #perchezitii dezinfectanti diluati , #perchezitii