Avertizare meteo: Frig si ploaie in toata tara -UPDATE Vant puternic in mai multe judete

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 12:50
13108 citiri
Avertizare meteo: Frig si ploaie in toata tara -UPDATE Vant puternic in mai multe judete
Foto: Arhiva/Ziare.com

Meteorologii au emis, duminica, o informare de ploi in toata tara, in unele zone urmand ca vremea sa se raceasca si vantul sa sufle cu putere.

Informarea este valabila incepand de duminica de la 22:00 si pana marti la ora 10:00.

In intervalul mentionat, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei temporar va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp si izolat 30 l/mp.

In Carpatii Meridionali si de Curbura, indeosebi la altitudini de peste 1.500 m, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

In regiunile extracarpatice vremea se va raci accentuat devenind rece pentru aceasta data, iar vantul se va intensifica treptat cu precadere in sud-est, unde rafalele vor depasi 50-55 km/h.

Temperaturile in principalele orase din tara:

Bucuresti: Max: 10 grade C - Min: 8 grade C

Baia Mare: Max: 13 grade C - Min: 3 grade C

Brasov: Max: 10 grade C - Min: 5 grade C

Cluj-Napoca: Max: 13 grade C - Min: 3 grade C

Constanta: Max: 11 grade C - Min: 10 grade C

Craiova: Max: 10 grade C - Min: 9 grade C

Galati: Max: 10 grade C - Min: 9 grade C

Iasi: Max: 11 grade C - Min: 6 grade C

Suceava: Max: 9 grade C - Min: 3 grade C

Timisoara: Max: 15 grade C - Min: 4 grade C

In Capitala, vremea va fi rece pentru aceasta data, cu 8-9 grade dimineata si nu mai mult de 11 grade la amiaza. Cerul va avea innorari accentuate, va ploua aproape continuu si se vor cumula cantitati de apa relativ insemnate. Vantul va sufla moderat.

Avertizare de vant puternic

Potrivit meteorologilor, pana la ora 16:00, in judetele Buzau (zona joasa), Braila si Ialomita se vor semnala intensificari ale vantului ce vor atinge local, la rafala, 55-65 km/h. In aceste zone vor fi conditii si conditii de ploaie slaba. In zonele atentionate sunt prognozate ploi slabe cantitativ.

De asemenea, pana la ora 18:00, in judetele Constanta si Tulcea se vor semnala intensificari ale vantului ce vor atinge si depasi la rafala 55-65 km/h. In aceste zone vor fi conditii si conditii de ploaie slaba.

Marti, vremea va ramane mohorata si rece. Desi temeperaturile vor creste usor fata de luni, in special in zona de vest si sud-vest, vor ramane sub mediile climatologice, in special in regiunile estice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7-8 grade izolat in Moldova si Dobrogea si 16-17 grade in Oltenia. Cerul va fi temporar noros si va ploua in general slab, local in sud-est si pe arii restranse in rest.

La munte, la altitudini mari, vor mai fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Dimineata izolat se va semnala bruma in regiunile vestice, nordice si centrale.

In Bucuresti, vremea va ramane racoroasa, cu 5-6 grade dimineata si 12-13 grade la amiaza. Cerul va fi temporar noros si va ploua slab in prima parte zilei. Vantul va sufla slab si moderat.

UPDATE: Porturile maritime Constanta Nord, Constanta Sud-Agigea si Midia au fost inchise, luni dimineata, din cauza vantului puternic. Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca porturile Constanta Nord si Constanta Sud-Agigea au fost inchise incepand cu ora 7.45, iar in Portul Midia manevrele au fost suspendate la ora 08.30.

A.S.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#avertizare meteo paste ploi furtuna vijelie, #ninsori munte paste 2017 meteo , #ploi