Vreme instabila in urmatoarele doua saptamani. Diferente foarte mari de temperatura de la o zi la alta

Luni, 15 Februarie 2021, ora 10:19
3709 citiri
Vreme instabila in urmatoarele doua saptamani. Diferente foarte mari de temperatura de la o zi la alta

Regimul termic estimat pentru urmatoarele doua saptamani (15 - 28 februarie) va fi caracterizat de ample variatii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, cu o prima faza in care valorile termice vor fi in crestere (medii maxime de 6 grade), respectiv cu o a doua perioada, dupa data de 24 februarie, cand temperaturile scad din nou, arata prognoza de specialitate, publicata luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Banat

In Banat, in primele doua zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scazute mai ales noaptea, dar apoi se va incalzi. Astfel, in intervalul 17 - 21 februarie, valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada din an, cu maxime in medie de 7 - 9 grade si minime in medie de la -2 la 0 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, vremea se va mentine apropiata de mediile climatologice ale sfarsitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variatii insemnate de la o zi la alta. In acest sens, media temperaturilor maxime se va situa intre 9 si 12 grade si media minimelor va fi cuprinsa intre -2 si 1 grad. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 17 - 21 februarie si in a doua parte a celei de-a doua saptamani.

Crisana

In Crisana, in primele doua zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scazute mai ales noaptea, dar apoi se va incalzi. Astfel, in intervalul 17 - 21 februarie, valorile termice se vor situa in jurul celor cele normale pentru aceasta perioada din an, cu maxime, in medie, de 6 - 8 grade si minime, in medie, de pana la -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, vremea se va mentine apropiata de mediile climatologice ale sfarsitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variatii insemnate de la o zi la alta. Media temperaturilor maxime se va situa intre 8 si 11 grade si media minimelor va fi cuprinsa intre -3 si 0 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 17 - 21 februarie si in a doua parte a celei de-a doua saptamani.

Transilvania

In zona Transilvaniei, in intervalul 15 - 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea. Intre 18 si 21 februarie, pe fondul incalzirii vremii, media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre 4 si 6 grade, iar cea a minimelor intre -4 si -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, vremea se va mentine apropiata de normalul termic al sfarsitului de februarie pentru aceasta regiune, iar temperatura aerului nu va avea variatii insemnate de la o zi la alta. Astfel, media temperaturilor maxime se va situa intre 5 si 8 grade si media minimelor va fi cuprinsa intre -6 si -3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii in general slabe va fi ridicata aproape in fiecare zi a perioadei celor doua saptamani.

Maramures

In Maramures, in intervalul 15 - 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea, cand temperaturile minime vor fi, in medie, intre -12 si -8 grade. Intre 18 si 21 februarie, pe fondul incalzirii vremii, media temperaturilor maxime se va situa intre 3 si 6 grade, iar cea a minimelor, intre -5 si -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, vremea se va mentine apropiata de normalul termic al sfarsitului de februarie pentru aceasta regiune, iar temperatura aerului nu va avea variatii insemnate de la o zi la alta. In aceste conditii, media temperaturilor maxime se va incadra intre 6 si 8 grade si media minimelor va fi cuprinsa intre -4 si -2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii in general slabe va fi mai ridicata in intervalul 17 - 21 februarie si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

Moldova

In regiunea Moldovei, prima saptamana va fi caracterizata in mare parte de o vreme deosebit de rece, cu variatii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel incat maximele vor fi cuprinse in medie intre -2 si 2 grade, iar media minimelor se va situa intre -12 si -4 grade, cu cele mai scazute valori in noptile de 16, 17, 19 si 20 februarie, cand local va fi ger.

Cea de-a doua saptamana va debuta cu temperaturi in crestere, medii ale maximelor de 6 - 8 grade si ale minimelor intre -2 si 0 grade, dar din 24 februarie se va raci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa in jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va oscila intre -6 si -4 grade. Temporar, se vor semnala precipitatii slabe in cea mai mare parte a intervalului.

Dobrogea

In Dobrogea, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit in mare parte din prima saptamana, cand vor fi oscilatii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel ca maximele vor fi cuprinse in medie intre -4 si 6 grade, iar media minimelor se va situa intre -8 si -2 grade, cu cele mai scazute valori in noptile de 16 si 17 februarie.

Cea de-a doua saptamana va debuta cu temperaturi in crestere, medii ale maximelor de 6 - 8 grade si ale minimelor intre 0 si 2 grade, dar din 24 februarie se va raci din nou, iar media valorilor diurne se va situa in jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de -2 grade. Local si temporar se vor semnala precipitatii slabe in cea mai mare parte a intervalului.

Muntenia

In Muntenia, prima saptamana va fi caracterizata de variatii ale temperaturii aerului de la o zi la alta. Astfel, vom trece de la o vreme rece la una normala termic si invers, cu maxime ce vor fi cuprinse in medie intre 0 si 8 grade, in timp ce media minimelor se va situa intre -10 si -4 grade, cu cele mai scazute valori in noaptea de 17 februarie, cand local va fi ger.

Cea de-a doua saptamana va debuta cu temperaturi in crestere, medii ale maximelor de pana la 10 - 12 grade si ale minimelor intre -2 si 0 grade, dar din 24 februarie se va raci din nou, astfel incat media valorilor diurne se va situa in jurul a 8 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre -4 grade. Se vor semnala precipitatii slabe in cea mai mare parte a intervalului, dar cu caracter temporar si doar pe arii restranse.

Oltenia

In Oltenia, perioada 15 - 21 februarie va fi caracterizata de variatii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, practic de la o vreme rece la una normala termic si invers, cu maxime ce vor fi cuprinse in medie intre 2 si 9 grade, in timp ce media minimelor se va situa intre -8 si -2 grade, cu cele mai scazute valori in noptile de 16 si 17 februarie.

Cea de-a doua saptamana va debuta cu o incalzire semnificativa a vremii, medii ale maximelor de pana la 12 - 14 grade si ale minimelor in jurul a 0 grade, dar din 25 februarie se va raci usor, iar media valorilor diurne va tinde spre 8 - 10 grade, iar cea a celor nocturne spre -2 grade. Se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter temporar si doar pe arii restranse, in special in perioada 17 - 21 si 24 - 28 februarie.

La munte

La munte, in primele doua zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi diurne in medie de -10 pana la -8 grade si cu nopti geroase, valori nocturne medii cuprinse intre -16 si -14 grade. Ulterior, pana la sfarsitul primei saptamani se va incalzi semnificativ, astfel ca media maximelor va tinde spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade.

Cea de-a doua saptamana va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de pana la 2 - 4 grade si minime in medie de la -4 la -2 grade, dar din 25 februarie se va raci usor, iar media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a valorilor nocturne va tinde catre -6 grade. Temporar, se vor semnala precipitatii, in general slabe cantitativ, in cea mai mare parte a intervalului.

Citeste si:
Anunț de ultimă oră al meteorologilor. Aproape toată țara e afectată de vremea extremă
Anunț de ultimă oră al meteorologilor. Aproape toată țara e afectată de vremea extremă
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care va afecta, total sau parţial, 30 de judeţe din ţară pe...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....