Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Urgie in Europa: Cod rosu de inundatii, ninsori si furtuni

Luni, 05 Mai 2014, ora 16:20
4663 citiri
Urgie in Europa: Cod rosu de inundatii, ninsori si furtuni

Romania nu este singura tara europeana afectata de intemperii in ultima perioada, mai multe state din sudul Europei confruntandu-se cu furtuni si inundatii.

Daca vantul provoaca probleme pe coastele Italiei si Croatiei de la Marea Adriatica, sufland cu viteze de pana la 110 kilometri pe ora, in zonele de munte din Italia si din Balcani, la altitudini de peste 1.900 de metri, a revenit ninsoarea, relateaza La chaine meteo.

De altfel, aceste regiuni si Romania sunt vizate si luni de alerta meteo de furtuni puternice si de ploi torentiale.

Cele mai afectate zone sunt centrul si sudul Italiei, Slovenia, Albania, sudul Ungariei, Serbia, nordul Greciei si Croatia, mai ales coasta dalmata. Cea mai grava situatie se intalneste insa in Bosnia-Hertegovina, care se afla in alerta cod rosu de inundatii.

Incepand de joi dupa-amiaza, orase ca Roma, Venetia sau Szeged au inregistrat cantitati foarte mari de ploi. De asemenea, in sudul Ungariei si in Bosnia-Hertegovina este posibil sa se inregistreze cantitati de apa cuprinse intre 50 si 150 de litri pe metru patrat.

In schimb, aerul rece care coboara din Scandinavia provoaca ninsori in sudul Austriei si in Balcani, stratul de zapada ajungand la 30 de centimetri la o altitudine de peste 1.900 de metri. In plus, vantul sufla cu viteze de pana la 100 de kilometri pe ora.

Meteo Alerta de vreme rea pentru sudul, centrul si estul tarii (Video)

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineata, o avertizare de vremea rea pentru mai multe zone ale tarii. Atentionarea meteo intra in vigoare luni, la ora 9.00, si se incheie la ora 21.00.

In intervalul mentionat, va ploua in regiunile sudice si local in centrul si estul tarii. Vor fi mai ales averse, trecator insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#inundatii Europa, #ploi europa, #ninsori Europa, #furtuni Europa , #ploi