19 soferi au ramas fara permis pentru ca n-au dat prioritate ambulantelor

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 15:34
984 citiri
19 soferi au ramas fara permis pentru ca n-au dat prioritate ambulantelor

19 soferi din Bucuresti si Ilfov au ramas, sambata, fara permis de conducere pentru ca nu au acordat prioritate ambulantelor, dupa ce politistii rutieri au organizat o actiune in vederea combaterii nerespectarii normelor rutiere privind circulatia masinilor cu regim prioritar, informeaza IGPR.

Actiunea oamenilor legii are loc sambata, in intervalul orar 11-16, in Bucuresti si judetul Ilfov.

Astfel, in doar doua ore, 19 conducatori auto au ramas fara permis de conducere, 11 in Municipiul Bucuresti si 8 in Ilfov.

Politistii sunt sprijiniti in demersul lor de un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie. "Echipajele de politie vor sanctiona in timp real abaterile conducatorilor auto care nu respecta prevederile legale in vigoare, dar cu preponderenta cele de neacordare a prioritatii vehiculelor care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa si sonore. Acestea sunt comunicate la sol echipajelor de politie rutiera pentru a opri si sanctiona contravenientii", se arata in comunicatul Inspectoratul General al Politiei Romane.

Actiunea de sambata se desfasoara sub coordonarea Directiei Rutiere, in baza unui plan comun de actiune dintre Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Sanatatii.

In anul 2010, la nivel national, s-a inregistrat o diminuare a numarului accidentelor de circulatie si a consecintelor acestora. Cu toate acestea, oamenii legii considera ca este necesara in continuare cresterea gradului de constientizare a participantilor la trafic, in ceea ce priveste respectarea obligatiilor ce le revin la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara, care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa si sonore (ambulantele, masinile de pompieri, ale Politiei, ale Institutului de Medicina Legala etc.), se mai arata in comunicatul Politiei Romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#amenzi politie Bucuresti Ilfov, #prioritate ambulanta amenzi , #politie