Aberatia zilei: Sa transmiti in direct timp de doua ore o tentativa de sinucidere

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 14:12
5494 citiri
Aberatia zilei: Sa transmiti in direct timp de doua ore o tentativa de sinucidere

Goana dupa senzational a televiziunilor din Romania a depasit, joi, orice limita. Antena3 a intrerupt difuzarea emisiunilor pentru a transmite in direct, timp de aproape doua ore, tentativa de sinucidere a unei femei cu probleme psihice.

In vreme ce alte televiziuni de stiri anuntau ca medicii intra in curand in greva generala, guvernul a adoptat bugetul pentru 2014, iar politicienii pun presiune pe magistrati, Antena3 a oferit un spectacol trist, in care au "jucat" deopotriva jurnalisti, psihologi, psihiatri, pompieri si politisti de la politia locala, de sector si politia Capitalei.

"Vedeta" a fost o femeie de 47 de ani care a stat agatata ore in sir de exteriorul unui balcon aflat la etajul 13 al unui bloc din Capitala, amenintand ca se arunca. Si la ora publicarii acestui material, femeia este inca agatata de balcon.

Cunoscuta ca depresiva, femeia refuzase sa isi mai ia medicamentele, nemultumita ca iubitul olandez nu o ia in tara lui.

Avizi, probabil, sa transmita moartea in direct (alta explicatie plauzibila nu exista) jurnalistii de la postul citat au stat zeci de minute in sir cu camera fixata pe biata femeie care se tinea cu mainile inghetate de balustrada unui balcon de la un etaj inferior apartamentului in care isi are domiciliul. In tot acest timp, telespectatorul a putut afla informatii "esentiale" despre caz, de exemplu ca in cladirea respectiva locuiesc Nicoleta Luciu si Florin Piersic Junior.

Nu au lipsit nici secventele de umor macabru involuntar. Am fost informati ca toate masinile aflate sub balconul respectiv au fost mutate, ca sa nu fie distruse in cazul in care finalul va fi unul nefericit, dar si linistiti ca zona este acoperita cu iarba, nu cu asfalt.

Ni s-a explicat ca degeaba ar fi pusa o saltea, pentru ca n-ar fi fost eficienta, inaltimea de la care urma sa cada femeia fiind mult prea mare. De asemenea, ni s-a dezvaluit si de ce a fost lasata complet singura de negociatori la un moment dat: ca sa se gandeasca ce are de gand sa faca.

De altfel, un psihiatru dezinvolt a explicat ca in fata unei persoane cu probleme psihice e ineficient sa te prezinti cu o echipa de specialisti "muc si sfarc" dar total necunoscuti, asa ca primarul Cristian Popescu Piedone (al sectorului 4, in care se desfasura actiunea) ar fi cam singurul in masura sa o convinga pe femeie sa intre in casa, pentru ca figura lui este "usor recognoscibila".

Au fost trecute in revista toate tehnicile care pot fi folosite pentru a recupera un om aflat la o asemenea inaltime: scara de mare inaltime, perna, lasoul, folosirea echipelor de alpinism utilitar.

Cel mai sincer si mai simpatic interlocutor a fost cantaretul "What's Up", pe numele lui adevarat Ivancea Marius Marian. El a fost tarat de brat (la propriu!) in fata camerei de filmat de una dintre jurnalistele de la Antena3 pentru a relata ce a simtit cand a aflat ca la balconul lui atarna o vecina.

"Nu stiu mai multe informatii, stiu ca m-a trezit la 10 politia sa imi spuna ca cineva se afla pe balconul meu si se arunca (...) M-am speriat, am crezut ca am facut ceva azi noapte si nu mai stiu eu. M-am socat un pic. Am inteles ca nu trebuie sa ies sa o sperii", a spus el.

Intrebat "Cum a fost sa te trezesti cu politia la usa?", cantaretul a dezvaluit ca de fapt el trebuia sa se trezeasca la 7 si sa plece la studio, nu la 10. "Imi pare rau ca nu m-am trezit la 7", a mai spus el.

Dialogul a continuat in acelasi ton:

"Au mai fost astfel de incidente?"

"Nu"

"De cand stai aici?"

"De asta vara"

"Cum ti se pare ce se intampla?"

"E neplacut, si pentru ea si pentru noi"

"Ai vazut vreo ruda pe hol? Ai auzit un tipat ceva?"

"Nu"

"What's Up" a rezumat momentul spunandu-i razand cuiva care trecea prin apropiere: "Sunt la interogatoriu!".

Rasplatita in urma cu cateva zile cu numeroase premii de Asociatia Profesionistilor de Televiziune, Antena3 a oferit joi o mostra de jurnalism de elita, facand sa paleasca si mai tare amintirea defunctei OTV.

Transmisiunea in direct s-a incheiat putin dupa ora 12, cand au intrat stirile de pranz, iar femeia care statuse ore in sir desculta, in frig, lipita de exteriorul unui balcon aflat la etajul 13, a fost mutata intr-un colt al ecranului. Nici macar vestea ca Dumitru Dragomir a fost schimbat de la sefia LPF dupa 17 ani de domnie nu a taiat apetitul pentru senzational al jurnalistilor de la Antena3.

Cu ce am ramas dupa doua ore de privit aceasta transmisiune live? Cu nimic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#femeie balcon sinucidere, #Antena3 , #politie