Adjunctul IPJ Cluj, eliberat din functie de seful Politiei Romane

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 11:42
3098 citiri
Adjunctul IPJ Cluj, eliberat din functie de seful Politiei Romane
Foto: Evenimentul Zilei

Comisarul sef de politie Cristian Dan Pintea, adjunctul sefului Politiei Cluj, a fost eliberat din functie, vineri, prin dispozitia inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei Romane, chestor sef Petre Toba.

Pintea a fost pus la dispozitia IPJ Cluj in vederea numirii intr-o alta functie, informeaza IGPR intr-un comunicat.

Potrivit Politiei Romane, procedura in Consiliul Superior de Disciplina al IGPR isi urmeaza cursul chiar si dupa eliberarea din functie a comisarului sef Cristian Dan Pintea.

Corpul de control al premierului a prezentat, vineri, rezultatul raportului realizat in urma unor verificari la IGPR si la IPJ Cluj in legatura cu imprejurarile care au dus la demisia agentului sef adjunct de politie Sergiu-Rares Todea, in 12 august 2012.

Potrivit Corpului de control, IPJ Cluj a prezentat intr-o maniera negativa situatia disciplinara a agentului sef adjunct de politie Sergiu-Rares Todea, cel care a demisionat din politie in urma unor incidente petrecute la locul de munca si ca urmare a unor conflicte pe scara ierarhica avute cu adjunctul sefului Politiei Cluj, Cristian Dan Pintea.

"Este evidenta preocuparea conducerii Inspectoratului de Politie Judetean Cluj de a prezenta intr-o maniera negativa situatia disciplinara a agentului sef adjunct de politie Todea Sergiu-Rares, chiar daca unele fapte imputate nu fusesera confirmate, iar sanctiunile disciplinare aplicate acestuia fusesera contestate in justitie, actiunile nefiind solutionate definitiv", subliniaza Corpul de control al premierului, in nota de informare redactata in urma verificarilor.

Seful politiei Dej, urmarit penal de DNA

Comisarul-sef de politie Cristian-Dan Pintea a facut obiectul cercetarii disciplinare prealabile ca urmare a sesizarii mai multor deficiente in activitatea manageriala, constatate cu ocazia unui control efectuat de catre Corpul de control din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

"In baza Raportului de cercetare prealabila nr. 13517 din 02.10.2013, intocmit de Directia Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, inspectorul general al Politiei Romane, domnul chestor sef de politie Petre Toba, a dispus 'sesizarea si consultarea Consiliului Superior de Disciplina'. Prin raportul de cercetare prealabila s-a constatat faptul ca in legatura cu mai multe dintre deficientele constatate in sarcina comisarului-sef de politie Pintea Cristian-Dan a intervenit prescriptia raspunderii disciplinare. Mentionam faptul ca cercetarea disciplinara prealabila a comisarului-sef de politie Pintea Cristian-Dan nu are legatura cu modul in care conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Cluj a actionat fata de agentul sef adjunct de politie Sergiu Todea", se arata in documentul Guvernului.

Corpul de control al premierului ii da dreptate politistului umilit dupa ce a amendat un superior

Totodata, conform aprecierilor de serviciu si evaluarilor intocmite de sefii nemijlociti, agentul sef adjunct de politie Sergiu-Rares Todea "s-a integrat bine in structurile Inspectoratului de Politie Judetean Cluj, inregistrand progrese in activitatea profesionala, fiind evaluat cu calificative de 'bine' si 'foarte bine'".

"Potrivit aprecierilor sefilor nemijlociti, agentul sef adjunct de politie Todea Sergiu-Rares a fost caracterizat ca fiind integru profesional si rezistent la actele de coruptie", subliniaza sursa citata.

Politistul Sergiu-Rares Todea a fost implicat in conflicte cu Cristian Dan Pintea, seful acestuia. Unul dintre incidente a vizat faptul ca Todea l-a oprit pe Pintea, dupa ce acesta nu a acordat prioritate de trecere unui pieton.

Totodata, politistul Todea a fost sanctionat "pentru atitudine necorespunzatoare fata de comisarul-sef de politie Cristian-Dan Pintea", pentru avarierea autoturismului de serviciu, in timp ce se afla in misiune, dar si pentru neindeplinirea obligatiei de a aduce la cunostinta structurii de resurse umane a faptului ca a dobandit calitatea de invinuit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sef politie Cluj demis, #sef IPJ Cluj eliberat functie, #Petre Toba demitere Cluj , #politie