Agresorii activiștilor de mediu din Suceava au fost lăsați liberi. Patru inculpați sunt sub control judiciar

Sambata, 18 Septembrie 2021, ora 16:34
2996 citiri
Agresorii activiștilor de mediu din Suceava au fost lăsați liberi. Patru inculpați sunt sub control judiciar

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei anunță că a plasat sub control judiciar patru persoane, în urma agresării într-o pădure din Suceava a unui activist de mediu și a doi jurnaliști.

„La data de 18.09.2021 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 din Codul penal (3 dintre inculpați) și a infracțiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 1 din Codul penal (cel de al patrulea inculpat).

În fapt s-a reținut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, județul Suceava, cei patru inculpați au lovit cu pumnii și picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant.

Totodată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar față de cei patru inculpați.

Dispunerea acestor măsuri a avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților, precum și asigurarea bunei defășurări a urmăririi penale și înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică”, transmit procurorii.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat sâmbătă că incidentul de la Suceava este "regretabil şi de neacceptat", dar şi de neînţeles, întrucât "cei care exploatau masa lemnoasă acolo s-a dovedit că o făceau legal".

Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, regizorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Boșutar au fost bătuți crunt de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din zona Dornelor, unde filmau pentru un documentar internațional despre tăierile ilegale de pădure.

”Au venit zeci, aproape toți aveau topoare și răngi. Unul din jurnaliști nici nu știe cum îl cheamă. A pierdut tot. Noroc că de la pumn a căzut într-o râpă și a reușit să fugă și să anunțe la 112. M-au dezbrăcat în pielea goală și au spus că mașina rămâne acolo și m-au trimis în fundul gol să merg acasă”, a povestit Tiberiu Boșutar, activist de mediu.

Citește și:
S-a îmbătat și a sărit cu cuțitul la un coechipier și la managerul clubului! Incident incredibil în fotbalul moldovean
S-a îmbătat și a sărit cu cuțitul la un coechipier și la managerul clubului! Incident incredibil în fotbalul moldovean
Mijlocașul din Gabon al clubului Dinamo-Auto Nathanael Bongo a fost exclus din lot, anunță moldfotball.com, citând Pelican Agency. În comunicatul transmis de club agenției se anunță că...
Fiul lui Adrian Mititelu, bătaie în club, după ce a udat lumea cu șampanie
Fiul lui Adrian Mititelu, bătaie în club, după ce a udat lumea cu șampanie
Fiul lui Adrian Mititelu, patronul echipei de fotbal FCU Craiova 1948, a fost implicat într-un conflict într-un club de la Predeal. Cunoscut pentru escapadele sale la distracție, Adrian...