Raspunsul primit la 112 de o femeie care a reclamat disparitia unei fete cu probleme psihice: "Nu vine nimeni s-o caute in tot orasul"

Marti, 06 Iulie 2021, ora 12:51
3924 citiri
Raspunsul primit la 112 de o femeie care a reclamat disparitia unei fete cu probleme psihice: "Nu vine nimeni s-o caute in tot orasul"
Femeia a sunat de mai multe ori la 112 pentru a cere ajutor FOTO Facebook/ STS - Serviciul de Telecomunicatii Speciale

O ancheta a fost declansata la Serviciul de Ambulanta Galati, dupa ce o angajata i-a raspuns unei femei care a sunat la 112 pentru a anunta disparitia unei minore ca trebuie sa se descurce si sa o gaseasca singura, intrucat "nu o cauta nimeni in tot orasul".

Incidentul a avut loc pe 2 iulie, cand femeia, asistent maternal, a sunat la 112 pentru a reclama ca fata de 16 ani pe care o avea in ingrijire, pacient la neuropsihologie pediatrica, a disparut in timp ce se plimbau.

La primul apel la 112 i s-a spus ca nu se poate face nimic pentru ca fata nu poate fi considerata disparuta, iar la al doilea, una dintre dispecerele de la 112 i-a raspuns ca "nu vine nimeni s-o caute in tot orasul", scrie adevarul.ro.

Asistentul maternal al copilei a inregistrat dialogul purtat cu dispecerele, iar ulterior a facut totul public:

Dispecer ISU: 112, ce urgenta aveti?

Reclamanta: Am revenit. I-am pierdut urma in zona restaurantului... Alex, pardon. Pe faleza.

Dispecer ISU:Deci n-o mai vedeti acum, nu mai stiti unde este.

Reclamanta: A urcat prin boscheti...

Dispecer ISU: Da, ramaneti sa le spuneti celor din Ambulanta (se intrerupe; se trece la Ambulanta). A pierdut-o, extraordinar...

Dispecer Ambulanta: Alo?

Reclamanta: Buna seara. I-am pierdut urma in zona restaurantului Alex.

Dispecer Ambulanta: E, daca i-ati pierdut urma, doamna, cand o gasiti, este linistita si vrea sa mearga la spital, reveniti la 112. Nu vine nimeni s-o caute in tot orasul

Reclamanta: Da, dar nu este si Politia pe fir? Ca nu inteleg...

Dispecer Ambulanta: Politia nu este in acest moment pe fir. Dar nici Politia nu alearga dupa ea. Daca ea este fugita si n-o vede nimeni, unde s-o caute Politia, doamna?

Reclamanta: E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine sa alerge, daca nu autoritatile care se ocupa?.

Apelul de urgenta a fost directionat catre Serviciul de Ambulanta si nu catre Politie.

"Au fost mai multe apeluri, au fost directionate catre Serviciul de Ambulanta. In final, fata a fost gasita de politisti", a declarat Mihai Polinschi, reprezentantul Serviciului de Ambulanta Judetean Galati.

"Ancheta vizeaza doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a gresit cu nimic. Ancheta va stabili daca s-a comportat necuviincios si va lua masurile care se impun", a precizat Polinschi.

Intr-o postare pe Facebook, Departamentul pentru Situatii de Urgenta anunta ca s-a autosesizat si va trimite la Galati o echipa de control pentru verificari:

"Ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public, care vizeaza o inregistrare audio dintre un dispecer al Serviciului de Ambulanta Galati si o persoana care anunta disparitia fiicei sale care sufera de o problema medicala, pentru corecta informare a opiniei publice precizam ca Departamentul pentru Situatii de Urgenta s-a sesizat cu privire la aceasta speta, incepand astfel demersurile in contextul verificarii celor intamplate, fapt pentru care, o echipa de control a DSU va fi trimisa la Dispeceratul Integrat de Urgenta Galati.

Totodata, asiguram opinia publica ca nu vom admite ca astfel situatii sa fie tolerate, fapt pentru care vom lua toate masurile necesare in vederea sprijinirii interesului populatiei."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Finalizarea şi prezentarea cât mai repede a rezultatelor cercetării în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti sunt foarte importante, însă este...
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
#apel 112, #fata, #probleme psihice, #disparitie, #ambulanta, #politie, #ancheta , #politie