O asistentă din Gorj a fost reținută după ce a eliberat certificate de vaccinare false. Câți bani a încasat

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 12:02
3393 citiri
O asistentă din Gorj a fost reținută după ce a eliberat certificate de vaccinare false. Câți bani a încasat
Persoană în timpul imunizării FOTO Facebook/ RO Vaccinare

O asistentă medicală din judeţul Gorj a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind suspectată că a luat mită de la cel puţin 22 de persoane pentru a le elibera adeverinţe de vaccinare, fără ca persoanele să fi fost imunizate.

Femeia, responsabilă cu vaccinarea celor dintr-o comună care cereau acest lucru la medicul de familie, primea între 500 şi 2.000 de lei pentru adeverinţele eliberate în fals. Unii dintre cei care au primit documentele nici nu se prezentau la cabinet.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus urmărirea penală şi reţinerea pentru 24 de ore a unei asistente medicale, pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunilor de luare de mită, fals informatic şi fals intelectual.

Procurorii precizează că femeia, având ca atribuţii de serviciu administrarea la cerere a dozelor de vaccin anti-COVID 19, a pretins şi primit cu titlu de mită atât direct, cât şi prin intermediari, diferite sume de bani, între 500 şi 1.500 de lei de persoană, de la mai multe persoane.

Femeia elibera adeverinţe de vaccinare persoanelor fără ca acestea să fie efectiv imunizate.

Până acum, procurorii au documentat eliberarea a 22 de astfel de adeverinţe, la diferite date.

”În data de 20.09.2021 a introdus în evidenţa informatizată datele pentru şapte persoane şi a emis în fals şapte adeverinţe de vaccinare, fără ca operaţiunea de vaccinare să fie realizată efectiv (...) În data de 12.10.2021 a introdus în evidenţa informatizată datele pentru şase persoane şi a emis în fals şase adeverinţe de vaccinare, fără a administra dozele de vaccin anti COVID 19, simulând administrarea acestora, prin eliminarea serului în vată”, au precizat procurorii.

Uneori, banii erau primiţi de la intermediari, iar beneficiarii documentelor nici nu se prezentau la cabinet.

Procurorii au făcut percheziţii la cabinetul medical şi la domiciliul femeii.

Ancheta continuă, fiind vizateşi alte persoane.

Citește și:
Cutremur în Oltenia cu intensitatea de 4,9. Seismul s-a resimțit și în Transilvania VIDEO
Cutremur în Oltenia cu intensitatea de 4,9. Seismul s-a resimțit și în Transilvania VIDEO
Un nou cutremur s-a produs luni, 20 martie, în Gorj, Oltenia. Intensitatea a fost de 4,9, arată specialiștii Institutului Național de Fizică a Pământului. Potrivit INFP, luni, 20...
Bătrân găsit mort în propriul heleșteu. Detaliul care i-a determinat vecina să sune la 112
Bătrân găsit mort în propriul heleșteu. Detaliul care i-a determinat vecina să sune la 112
Un bărbat în vârstă de 72 de ani din Gorj a fost găsit mort în heleșteul pe care îl amenajase în curtea sa din comuna Albeni. Vecina sa a fost cea care a sunat la 112 după ce a...
#asistenta, #retinuta, #gorj, #certificate false vaccinare , #politie